Ce spune Dan Nica despre dosarele penale în care a fost acuzat de corupţie

Dan Nica a declarat, marţi, după CEx, că nu are nicio problemă de natură penală şi că va explica Comisiei Juridice din PE situaţia dosarelor în care a fost acuzat de corupţie, inclusiv Microsoft. Europarlamentarul PSD a adăugat că toate faptele sunt prescrise de prin anul 2012.

1163 afișări
Imaginea articolului Ce spune Dan Nica despre dosarele penale în care a fost acuzat de corupţie

Ce spune Dan Nica despre dosarele penale în care a fost acuzat de corupţie

Întrebat ce se va întâmpla dacă în va fi întrebat de comisie despre implicaţiile din dosarul Microsoft, Dan Nica a răspuns: „Sunt mai mult decât dispus să le dau toate răspunsurile. Este simplu. În primul rând, în prima săptămână de campanie electorală din 2016 procurorul respectiv a decis să înceapă urmărirea penală. Era procuror general daomana Kovesi. Un an mai tărziu a decis să-l închidă, fără să trebuiască să fac eu absolut nimic Astea sunt explicaţiile pe care pot să le dau eu. Mai mult de atât ce pot să le spun?(...) Dosarele erau prescrise probabil cu câţiva ani înainte, probabil din 2012", a declarat Dan Nica, marţi, după CEx.

Totodată, europarlamentarului PSD i-a fost reamintită cerinţa preşedintelui ales al CE Ursula von der Leyen cu privire la un comisar european fără probleme de natură penală.

„Sigur, m-am uitat la acest lucru şi vă asigur că n-am nicio problemă şi dacă v-aţi uitat şi candiadtul belgiană a fost acceptat după ce, cred că vineri, procuratura belgiană i-a închis un dosar", a explicat Nica.

Liderul europarlamentarilor PSD a mai spus că faptul că nu este femeie este într-adevăr o problemă pentru candidatura la funcţia de comisar euroepan, având în vedere cerinţele preşedintelui Comisiei Europene.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, marţi, după şedinţa Comitetului Executiv, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcţia de comisar european, iar dacă se cere, social democraţii au şi o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot.

Liderul PSD a precizat că o să vorbească şi cu preşedintele Klaus Iohannis şi că, cel mai probabil, propunerile pentru comisar european vor fi trimise până la finalul săptămânii.

Dan Nica, fost ministru al Comunicaţiilor era cercetat, în 2016, sub control judiciar în dosarul Microsoft, acuzat de abuz în serviciu.

DNA l-a acuzat pe Dan Nica că, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, a iniţiat şi a susţinut proiectele Hotărârilor de Guvern prin care s-a aprobat încheierea, între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a contractului comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft.

Taguri:
nica,
comisar,
european

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici