Ce spune Klaus Iohannis despre posibilitatea introducerii unor noi restricţii

  • Iohannis: Nu m-am testat pentru COVID-19.
  • Iohannis: Nu îmi doresc să reintroducem restricţii, dar daca numărul infectărilor creşte în anumite localităţi şi segmente e posibil să se reintroducă anumite restriciţii.
10880 afișări
Imaginea articolului Ce spune Klaus Iohannis despre posibilitatea introducerii unor noi restricţii

Conferinţa de presă a avut loc în ziua în care a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri de Covid-19 de la debutul pandemiei în România, 2.158 de îmbolnăviri.

 

Principale declaraţii:

JUSTIŢIE:

  • Am avut azi o întâlnire cu premierul Orban şi cu ministrul Justiţiei, pentru a discuta  proiectele de lege reparatorii  a legilor justiţiei. Am insistat de acum câteva luni să se lucreze intens la minister.
  • Doar prin dialog transparent se pot repara prevederile toxice.
  • Intervenţiile intempestive şi brutale ale PSD asupra legilor justiţiei au fost extrem de criticate.
  • Reintroducerea concursului pentru promovarea la ICCJ, independenţa procurorului, o procedură transparentă de numire a procurorilor şefi, reinstituirea unui echilibru instituţional, reducerea influenţei factorului politic, desfiinţarea Secţiei Speciale, iată câteva aspecte care trebuie rezolvate
  • O justiţie corectă şi egalitatea în faţa legii sunt pilonii esenţiali ai democraţiei autentice​

​CORONAVIRUS:

  • Specialiştii spun că un al doilea val al pandemiei în Europa e iminent
  • Azi am avut un nou record negativ. E imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa acest trend.
  • Până la un vaccin, trebuie să găsim soluţii care să permită o societate şi o economie funcţională
  • Dragi români, respectaţi cu rigoare regulile. Fiţi prudenţi, evitaţi aglomeraţiile şi deplasările inutile!​

Răspunsuri la întrebări:

Iohannis: Aceste alegeri au fost caştigate de PNL cu scor politic de 34%, urmat de alte partide. E prima dată în istoria posdecembrista când PSD pierde alegerile locale.

Iohannis: Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale, simple si clare. Mască, distantă, igiena, dar sunt persoane care nu intenţionează să respecte toate normele şi atunci trebuie să se intervină. Nu îmi doresc să reintroducem restricţii, dar daca numărul infectărilor creşte în anumite localităţi şi segmente e posibil să se reintroducă anumite restriciţii.

Iohannis: Nu m-am testat pentru COVID-19. Nu m-am testat pentru că nu am fost în contact cu nicio personă bolnavă. Port mască la toate întâlnirile, păstrez distanţa, evit total participarea la evenimente aglomerate. Recomand tuturor românilor să fie precauţi.

Iohannis: În cea ce priveşte sărbătorile de iarnnă, nu cred că virusul va dispărea. Recomand tuturor românilor să se întâlnească cu puţină lume, să păstreze distanţa, masca. Şi Crăciunul se poate sărbători cu precauţie.

Iohannis: Colaborarile PNL- PSD sunt excluse. 

Iohannis: Pentru mine lupta anticoruptie e foarte importantă.  

Iohannis: Nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentare, e încercarea jalnică a unor politicieni care ştiu că nu mai intră în Parlament să mai prindă câteva luni de diurnă. Ultimul termen rezonabil e 6 decembrie. Niciun parlamentar serios nu-şi imaginează că poate sta până la sfântul aşteaptă. Mandatul se termină. Riscăm să intrăm într-o perioada inadmisibilă. Mandatul se termină pe 20 decembrie.Parlametul nu se dizolva din fociiu, îşi iau diurna, fac comitete, dar nu mai por discuta legi organice. Vă daţi seama ce catastrofă ar fi pentru România, în plină iarnă, în plină pandemie, Parlamentul să fie plin de oameni care nu pot decide nimic. Pentru a stăvili pandemia, pentru a veni cu legi bune, e nevoie de un parlament cu puteri depline, nu ca acum, cu o majoritate toxică şi cu parlamentari care de-abia aşteaptă să mai ia diurnă încă trei luni de zile peste mandat.

Iohannis: Suntem de acord şi am fost explicit de acord cu condiţionarea acordării fondurilor europene de respectarea statului de drept. În România, suntem hotărâţi, şi eu, şi Guvernul, şi partidele democratice, ca statul de drept să fie respectat foarte bine, să ajungem exemplu pentru alţii. (...) Cum se poate face acest lucru? Sigur, prin analiză, prin studiu, prin vot

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici