Ce trecut controversat au unii dintre miniştrii propuşi de Ungureanu pentru noul său Cabinet - VIDEO

Dincolo de pasiuni şi declaraţii inedite, unii dintre politicienii propuşi pentru şefia ministerelor au un trecut controversat. Au ajuns în atenţia publică în urma unor anchete deschise de procurori sau de Agenţia Naţională de Integritate.

4062 afișări
Imaginea articolului Ce trecut controversat au unii dintre miniştrii propuşi de Ungureanu pentru noul său Cabinet - VIDEO

Ce trecut controversat au unii dintre miniştrii propuşi de Ungureanu pentru noul său Cabinet - VIDEO

Alţii s-au făcut cunoscuţi, în urma unor contracte încheiate... cu statul.

Gabriel Berca, propus pentru funcţia de ministru al Internelor

Numele viitorului ministru de interne, Gabriel Berca, a fost asociat scandalului Sterling. Este vorba de contractul prin care guvernul Tăriceanu ar fi permis unei companii private să aibă drept de concesiune asupra gazelor şi petrolului din Marea Neagră. Ajuns ulterior la guvernare, Emil Boc şi-a acuzat public predecesorul că "a aprobat acordarea unui contract fără licitaţie şi a modificat cotele statului român", însă Tăriceanu a negat acuzaţia.

În procesul penal dintre cei doi, a apărut şi numele lui Berca, pe atunci secretar general al Guvernului Tăriceanu. El a fost arătat cu degetul pentru modul în care actul adiţional a fost introdus şi aprobat în şedinţa Guvernului. Procesul este încă pe rol, aflat în ultima fază de judecată, la Curtea de Apel.

Stelian Fuia, propus pentru funcţia de ministru al Agriculturii

Stelian Fuia a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de fals în declaraţii şi de conflict de interese, când era directorul unei staţiuni de cercetare din Fundulea şi acţionar la o firmă privată. Cea din urmă a executat-o pe prima, luându-i utilajele şi clădirea. Parchetul general a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul lui.

Citeşte mai multe despre trecutul controversat al unora dintre miniştrii propuşi de Ungureanu pe www.stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici