Cererea de revocare a lui Geoană, scoasă de pe ordinea de zi a Biroului Permanent

Cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, iniţiată de senatorii PDL, a fost scoasă de pe ordinea de zi a Biroului Permanent de marţi, cu votul majoritar al PSD şi PNL.

17 afișări
Imaginea articolului Cererea de revocare a lui Geoană, scoasă de pe ordinea de zi a Biroului Permanent

Cererea de revocare a lui Geoană, scoasă de pe ordinea de zi a Biroului Permanent (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Surse din Biroul Permanent au declarat, pentru MEDIAFAX, că senatoii PSD şi PNL au avut şapte voturi, în timp ce cei şase senatori PDL şi UDMR au refuzat să voteze această propunere.

Propunerea a fost făcută de chestorul Ioan Chelaru (PSD).

Potrivit surselor citate, senatorii PDL şi UDMR nu şi-au exercitat votul întrucât vor solicita, miercuri dimineaţă, introducerea pe ordinea de zi a plenului a solicitării de revocare din funcţie a preşedintelui Senatului, potrivit interpretării date de ei Regulamentului acestui for legislativ.

Senatorii PDL îşi întemeiază demersul pe articolul 85 din Regulamentul Senatului, care prevede că orice senator poate propune introducerea unui punct pe ordinea de zi a plenului, preşedintele de şedinţă fiind obligat să supună votului această solicitare.

Social-democraţii consideră că propunerea PDL încalcă atât regulamentul Senatului, cât şi Constituţia, legea fundamentală stipulând că preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului sunt aleşi pe o perioadă de 4 ani.

Surse social-democrate susţin, de altfel, că preşedintele de şedinţă, care va fi chiar Mircea Geoană, va respinge din acest motiv propunerea senatorilor PDL ca subiectul revocării să fie introdus pe ordinea de zi a plenului şi să fie supus votului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici