Cererile de amânare a organizării alegerilor locale se lovesc de un zid. Răspunsul lui Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la Constanţa, că este prematur să se discute, în prezent, despre amânarea alegerilor locale, în contextul numărului tot mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus.

1984 afișări
Imaginea articolului Cererile de amânare a organizării alegerilor locale se lovesc de un zid. Răspunsul lui Orban

Cererile de amânare a organizării alegerilor se lovesc de un zid. Răspunsul lui Orban

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, joi, la Constanţa, într-o conferinţă de presă, dacă se ia în calcul amânarea alegerilor locale, după ce s-a înregistrat un nou record al persoanelor infectate cu noul COVID-19.

„Deocamdată nu am această intenţie. Preocuparea noastră principală este să ne mobilizăm la capacitate maximă pentru a opri răspândirea epidemiei şi toate acţiunile pe care le facem sunt în acest sens. Deocamdată este prematur, din punctul meu de vedere, să discutăm despre o posibilă amânare a alegerilor. Noi vom face o evaluare profesionistă a riscului epidemiologic existent pentru fiecare activitate în parte în campania electorală”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a spus că se poate face o campanie electorală pentru alegerile locale prin evitarea adunărilor publice, evitarea contactul direct, apropiat, se poate face campanie în spaţii deschise, pe media online, iar secţiile de votare se pot organiza astfel încât să nu existe transmiterea virusului.

Alegerile locale amânate deja din iunie au ca nou termen 27 septembrie 2020, iar campania electorală ar urma să înceapă cu 30 de zile înainte, pe 28 august. 

 

Orban, către Parlament: Alegerile parlamentare trebuie să fie pe 6 decembrie

Alegerile parlamentare trebuie să fie, conform prevederilor constituţionale, pe 6 decembrie, le-a transmis Ludovic Orban, joi, parlamentarilor. PSD, ALDE şi UDMR au depus un proiect de lege privind data alegerilor parlamentare, care ar trebui organizate în intervalul 6 decembrie - 15 martie 2021.

„În urma deciziei CCR, care e destul de ciudată, reiese cumva că poate şi Guvernul, şi Parlamentul să stabilească data alegerilor, dar că cel care decide este Parlamentul. Dacă aşa a decis CCR, mai mult ca sigur că Parlamentul va vrea să stabilească data alegerilor parlamentare. Eu le spun doar atât: alegerile parlamentare trebuie să fie, conform prevederilor constituţionale, pe 6 decembrie. Este data care se încadrează din toate punctele de vedere cu prevederile constituţionale şi cu necesităţile legate de finalizarea mandatului actualului Parlament”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Potrivit expunerii de motive a unui proiect depus marţi la Senat de Marcel Ciolacu (PSD), Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) şi Cseke Attila (UDMR) data limită pentru organizarea urmatoarelor alegeri parlamentare este data de 15 martie 2021, dar nu mai devreme de 6 decembrie 2020.

S-a înregistrat un nou record, joi, în privinţa noilor cazuri de COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 1.112 persoane infectate şi 25 de decese, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
amânare,
alegeri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici