CEX al PSD s-a reunit pentru a decide dacă va contesta rezultatele prezidenţialelor

Liderii centrali şi judeţeni ai PSD s-au reunit, luni seară, în Comitetul Executiv, pentru a analiza rezultatul de la alegerile prezidenţiale, pe care, conform datelor BEC, social-democraţii le-au pierdut, şi pentru a decide dacă le vor contesta sau nu.

17 afișări
Imaginea articolului CEX al PSD s-a reunit pentru a decide dacă va contesta rezultatele prezidenţialelor

CEX al PSD s-a reunit pentru a decide dacă va contesta rezultatele prezidenţialelor (Imagine: Răzvan Ciriţă/Mediafax Foto)

Majoritatea liderilor PSD veniţi la CEX au acuzat presupuse tentative de fraudă, însă argumentele lor s-au limitat strict la fenomenul turismului electoral şi al mitei electorale.

În cursul dimineţii,după o şedinţă informală a conducerii centrale, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, declara că fenomenele de fraudă obligă PSD să conteste alegerile.

Înaintea CEX, deputatul PSD Valeriu Zgonea a precizat că PSD va solicita suspendarea procesului de validare a rezultatului alegerilor prezidenţiale, argumentele fiind legate de numărul mare de alegători de la secţiile speciale şi presupuse modificări ale unor procese verbale ale secţiilor de votare de către Birourile Electorale Judeţene.

Traian Băsescu a obţinut la scrutinul de duminică 50,33% din voturi, iar Mircea Geoană 49,66%, potrivit rezultatelor finale, dar încă nevalidate, anunţate, luni, de purtătorul de cuvânt al BEC Marian Muhuleţ.

Muhuleţ a precizat că acestea sunt datele centralizării voturilor din toate cele 21.706 secţii de votare deschise la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Conform acestor date, prezenţa la urne la acest scrutin a fost de 58,02%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici