CEX PSD - Jumătate în sală, jumătate la televiziuni

Liderii PSD s-au împărţit, vineri, la Turnu Măgurele, între şedinţa Comitetului Executiv, care s-a desfăşurat în sala primăriei oraşului şi studiourile televiziunilor, amplasate în curtea Primăriei.

36 afișări
Imaginea articolului CEX PSD - Jumătate în sală, jumătate la televiziuni

CEX PSD - Jumătate în sală, jumătate la televiziuni (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Între friptura de joi seară, împănată cu nemulţumiri la adresa PDL şi propuneri curajoase de ieşire de la guvernare, şi finalul Comitetului Executiv, care s-a lăsat cu ameninţări la adresa preşedintelui Traian Băsescu, liderii PSD au făcut potecă, vineri, în studiourile televiziunilor de ştiri, amplasate la îndemână, în curtea Primăriei în care se ţinea şedinţa CExN.

Întâmpinaţi de tinere care le atârnau de gât eşarfe roşii, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Nicu Bănicioiu, Dan Nica, Marian Vanghelie, Radu Mazăre, Olguţa Vasilescu, Ecaterina Andronescu, Ion Toma, Gheorghe Nechita au combătut din plin în studiourile televiziunilor de nişă probleme arzătoare: iese PSD de la guvernare, se mai organizează sau nu bacalaureatul sau mai vine Necolaiciuc în ţară.

Strategic, PSD a reuşit să acopere mediatic spaţiul televiziunilor de ştiri, aruncând pe piaţă, la începutul CEX, o temă falsă, cea a ieşirii de la guvernare, care a avut ecouri mai mult decât vagi în CExN, terminat cu asigurările lui Geoană către Boc de colaborare guvernamentală.

În goana după televizor, probabil, liderii PSD nu şi-au dat seama că microfoanele unor camere tv au rămas în sala de şedinţă şi după momentul discursului inaugural al CEX, captând ulterior discuţiile din interior.

Organizat în judeţul Teleorman ca semn de apreciere faţă de performanţele electorale ale lui Liviu Dragnea, CEX de la Turnu Măgurele a debutat sub semnul ameninţărilor lui Dragnea cu ieşirea de la guvernare şi s-a finalizat cu propunerea organizării unui întâlniri Geoană-Boc- Băsescu pentru stabilirea "limitelor" de suportabilitate ale PSD.

Între timp, în discuţiile din CEX, Dragnea s-a ales cu o asigurare fermă de organizare de alegeri pentru funcţia de secretar general la Congresul din toamnă şi cu promisiuni de voturi din partea mai multor lideri de filiale.

Până atunci a primit sarcină să dea dovadă, sub şefia lui Viorel Hrebenciuc, de capacitatea organizatorică de care dispune, într-o echipă de campanie electorală.

PSD a analizat, pe malul Dunării, cât şi ce a obţinut la alegerile europarlamentare, şi-a stabilit ţinta pentru alegerile din toamnă şi s-a pregătit, cel puţin sufleteşte, pentru o vară fierbinte.

(Material realizat de Florin Ciolac, florin.ciolac@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici