Chelaru: Solicitarea de revocare a preşedintelui Senatului este abuzivă şi neconstituţională

Senatorul PSD Ioan Chelaru a catalogat, miercuri, în plen, solicitarea de revocare din funcţie a preşedintelui Senatului ca fiind "abuzivă şi neconstituţională" şi le-a citat colegilor din Senat dintr-un discurs al preşedintelui Traian Băsescu.

26 afișări
Imaginea articolului Chelaru: Solicitarea de revocare a preşedintelui Senatului este abuzivă şi neconstituţională

Senatorul Ioan Chelaru (Imagine: Senat)

"Suntem în următoarea situaţie: unul dintre colegii noştri, senator cu toate drepturile, căci nu avem două categorii de senatori, a cerut modificarea ordinii de zi şi introducerea în temeiul articolului 85 a unui nou punct - revocarea preşedintelui Senatului. Pentru ca o asemenea temă să intre în discuţie, ea trebuie să îndeplinească nişte condiţii. Modificarea ordinii de zi se face pentru motive bine întemeiate şi urgente. Nu aveţi urgenţe în cele 46 de puncte de pe ordinea de zi, nu vă interesează legea pensiilor, dar vă interesează introducerea unui punct pentru revocarea preşedintelui Senatului", a declarat senatorul PSD Ioan Chelaru.

El a mai spus că cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului e formulată cu "încălcarea flagrantă" a Constituţiei şi şi a Regulamentului, deoarece este formulată pe baza unui articol din Regulament care a fost declarat neconstituţional.

De asemenea, Chelaru a mai spus că "nimic nu-l poate obliga" pe preşedintele Senatului să pună pe ordinea de zi o cerere "abuzivă şi neconstituţională".

În finalul discursului său, Ioan Chelaru le-a citat câteva fraze din "cuvântul unui important om politic" care pentru democrat-liberali "reprezintă ceva".

"Partidele au primit mandatul imperativ de a construi într-un cadru democratic viitorul european al României, şi nu acela de a provoca crize instituţionale, păgubitoare pentru interesul naţiunii şi pentru imaginea noastră în lume. În acest sens, vă adresez chemarea de a părăsi zona improvaţiilor democratice", a citat Chelaru dintr-un discurs al preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici