Chiliman candidează pentru un mandat complet de preşedinte al PNL Bucureşti

Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că va candida joia viitoare, la alegerile de la organizaţia liberală din Capitală, pentru un mandat plin de preşedinte, precizând că nu ştie cine îi vor fi contracandidaţi.

23 afișări
Imaginea articolului Chiliman candidează pentru un mandat complet de preşedinte al PNL Bucureşti

Chiliman candidează pentru un mandat complet de preşedinte al PNL Bucureşti (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Eu deţin acum un mandat interimar primit de la Biroul Politic Central al partidului. Voi candida pentru un mandat plin, un mandat complet la şefia PNL Bucureşti", a susţinut Andrei Chiliman.

Liderul PNL a precizat că nu deţine informaţii cu privire la contracandidaţii săi, precizând că nu există un termen limită pentru depunerea candidaturilor.

"Într-un partid democratic, oricine poate candida", a precizat Andrei Chiliman.

Surse liberale au declarat, pentru MEDIAFAX, că şi actualul prim-vicepreşedinte al PNL, Ludovic Orban, ar lua în calcul o eventuală candidatură la şefia PNL Bucureşti, ca alternativă pentru o nereuşită în impunerea menţinerii actualelor prevederi statutare privitoare la alegerea conducerii partidului prin candidaturi individuale.

"Ludovic Orban nu declarat oficial că va candida la şefia PNL Bucureşti, dar am auzit de la apropiaţii săi că ar intenţiona să candideze la şefia PNL în cazul în care nu ar avea câştig de cauză în privinţa menţinerii actualelor prevederi din Statut potrivit cărora conducerea partidului se alege uninominal prin candidaturi individuale", au declarat sursele citate.

Pe de altă parte, sursele citate au afirmat că Orban ar putea fi contracandidatul lui Crin Antonescu şi să vină cu propria listă, în acest moment nefiind o certitudine o astfel de iniţiativă a actualului prim-vicepreşedinte, a cărui atitudine este aceea de a-l susţine pe Crin Antonescu la şefia partidului dar fără acordarea mandatului pe care acesta îl cere.

Potrivit acestora, Ludovic Orban le-ar spune liberalilor: "Nu vreau să candidez la preşedinţie. Eu îl susţin pe Antonescu la preşedinţie, dar nu doresc să-i dăm statutul pe care îl vrea. Împotriviţi-vă şi respingeţi-i statutul, dar îl susţinem la preşedinţie".

Contactat de MEDIAFAX, Ludovic Orban a infirmat o candidatură la şefia PNL Bucureşti, precizând el vrea să candideze la funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL.

"Eu vreau să candidez la funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL în cadrul unei competiţii democratice prin candidaturi individuale aşa cum este firesc în Partidul Naţional Liberal", a susţinut Orban, evitând dea un răspuns concret privind calea de urmat în cazul adoptării unui Statut care prevede alegerea conducerii pe moţiuni.

PNL Bucureşti se reuneşte în conferinţa judeţeană, joi, 4 martie, înainte de Congresul extraordinar al partidului, pentru a alege o nouă conducere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici