Chirica, despre excludere: O manieră mai puţin potrivită. Am adus un suflu nou, european în PSD

Vicepreşedintele PSD Mihai Chirica a declarat, miercuri, că excluderea din PSD trebuie să vină din interiorul organizaţiei din care face parte, afirmând că va explica în şedinţa CEX că nu este în afara PSD şi că a adus „un suflu normal, european” în partid.

2534 afișări
Imaginea articolului Chirica, despre excludere: O manieră mai puţin potrivită. Am adus un suflu nou, european în PSD

Chirica, despre excludere: O manieră mai puţin potrivită; Am adus un suflu nou, european în PSD (Imagine: Liviu Chirica/ Foto Mediafax)

„Lucru pe care l-am aflat, (excluderea-n.r.) este o manieră mai puţin potrivită pentru România de astăzi. Excluderea trebuie să vină din interiorul organizaţiei din care faci parte. Sigur, va trebui să le explic că nu sunt în afara PSD, dimpotrivă cred că am reuşit să aduc o notă nouă, un suflu normal, european în PSD în care putem să comunicăm democratic, liber, constiuţional şi, în cele din urmă, se pare că am avut dreptate”, a declarat primarul PSD al municipiului Iaşi, Mihai Chirica, la intrarea în şedinţa CEX.

Vicepreşedintele PSD a susţinut că are „sprijinul total” al organizaţiei PSD din care face parte.

Mihai Chirica a spus că nu crede că va fi exclus şi că va face trimitere la „un pic de raţiune”.

„Eu mă gândesc că nu se va întâmpla, fac şi eu trimitere un pic la raţiune, la felul în care s-a întâmplat cu adevărat ceea ce am spus şi, în cele din urmă, cred că contează foarte mult ceea ce văd românii în general şi ieşenii pe care îi reprezint. (…) Este prima dată când organizaţia Iaşi aduce nouă parlamentari în Parlamentul României”, a spus Chirca.

Mihai Chirica a afirmat că nu i-a cerut scuze lui Liviu Dragnea, dar l-a rugat pe Grindeanu „să-şi preia haina de premier” .

„Să mă scuz pentru ce? Dacă ar fi fost o opinie care ar fi fost total deformată faţă de realitatea a ceea ce s-a întâmplat în guvernarea Grindeanu de până acum, cu siguranţă că ar fi trebuit să-mi cer scuze. Dar domnul Grindeanu a înţeles că eu susţin guvernarea pe care el o face, l-am rugat să-şi preia haina de prim ministru, aşa cum este normal, până la urmă ieri s-a abrogat Ordonanţa 13 prin 14, am reuşit să ne facem oarecum o imagine negativă la nivel internaţional, ceea ce contează foarte mult, va trebui să punem umărul să o reparăm”, a spus Chirica, întrebat dacă a vorbit cu preşedintele PSD, pentru a se scuza.

Chirica a susţinut că nu este „inflitrat în PSD”,.

Vicepreşedintele PSD a infirmat zvonurile privind plecarea sa la PNL, apreciind că a fost „o diversiune KGB-istă”.

„A fost într-adevăr o diversiune, o diversiune KGB-istă care ar putea justifica oarecum ca unii colegi de partid să ceară excluderea mea. Este o minciună”, a spus Mihai Chirica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici