Chiţoiu a DEMISIONAT din Guvern. Antonescu: "Chiţoiu se va ocupa de Secretariatul General al PNL, Hellvig de campania prezidenţială"

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat, joi seară, că Daniel Chiţoiu a decis să demisioneze din Guvern. Crin Antonescu i-a mulţumit lui Chiţoiu pentru activitatea în Guvern.

2293 afișări
Imaginea articolului Chiţoiu a DEMISIONAT din Guvern. Antonescu: "Chiţoiu se va ocupa de Secretariatul General al PNL, Hellvig de campania prezidenţială"

DANIEL CHITOIU (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu, care a decis să demisioneze din Guvern, se va ocupa de coordonarea Secretariatului General al PNL, cu titlu interimar, iar cel care deţine în prezent această funcţie, Eduard Hellvig, de campania prezidenţială.

Antonescu a susţinut că PNL se află într-un "moment de organizare şi reorganizare". "Avem tot felul de probleme de rezolvat, suntem şi rămânem o echipă în care ne distribuim şi ne redistribuim roluri. La acest moment am discutat şi împreună cu domnul viceprim-ministru şi vicepreşedinte al partidului, Daniel Chiţoiu... Domnia sa a decis să pună capăt experienţei şi activităţii din fruntea Ministerului de Finanţe şi din Guvern. A avut o activitatea pe care eu şi PNL am susţinut-o în permanenţă, o activitate pentru care îi mulţumesc, o activitate care nu a fost deloc uşoară şi odată cu încheierea inclusiv a negocierilor cu misiunea din aceste zile a FMI, domnia sa a făcut opţiunea de a pleca din Guvern, de a demisiona din Guvern", a spus Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că "în cadrul unor mutaţii mai largi, în calitate de vicepreşedinte va deţine (...) şi funcţia de secretar general interimar pentru a coordona eforturile organizatorice ale partidului în acest an".

Antonescu a mai precizat că actualul secretar general al PNL, Eduard Hellvig, se va ocupa de coordonarea campaniei prezidenţiale în mod strict.

Totodată, liderul PNL a ţinut să precizeze că dezminte "cât se poate de categoric ceea ce a fost repetat până la modul grotesc în spaţiul public referitor la faptul că în PNL ar fi tabere pro-PSD".

"S-a vorbit şi despre Daniel Chiţoiu, şi despre Radu Stroe, şi despre alţi colegi de-ai noştri ca fiind apropiaţi de PSD, apropiaţi de Victor Ponta. Nu sunt mai apropiaţi sau mai depărtaţi de aliaţii noştri de la guvernare, de prim-ministrul care conduce un Guvern comun decât suntem noi toţi (...) Toţi membrii din PNL, cei din echipa de conducere, sunt la egală distanţă, sau la egală apropriere de PSD şi de ceilalţi aliaţi din USL", a mai spus Antonescu.

Daniel Chiţoiu a declarat, joi seară, că pleacă din Guvern pentru activitatea politică din PNL, fiind an electoral, el menţionând că este un om care munceşte 18 ore pe zi.

El a anunţat că va prelua interimar funcţia de secretar general al PNL

"Am o colaborare foarte bună cu toţi colegii", a spus Chiţoiu.

Chiţoiu a spus că se retrage din Guvern pentru că activitatea politică nu îi mai permite să fie în Guvern.

"Sunt o persoană care muncesc 18 ore pe zi", a mai spus Chiţoiu.

Surse politice declarau anterior pentru MEDIAFAX că vicepremierul liberal Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor, demisionează din Guvern.

Liderii USL au avut, joi, o întâlnire la Senat, la care au participat Victor Ponta, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea, Crin Antonescu, Daniel Chiţoiu şi Eduard Hellvig.

La ieşirea de la această întâlnire, Chiţoiu declarat că nu crede că va fi remaniat, iar întrebat despre eventuala sa demisie, el a răspuns: "E o posibilitate, (...) mâine voi da un răspuns".

De la Senat liderii PNL au plecat la sediul partidului, unde au avut o nouă discuţie, la ultima parte a acesteia participând şi Chiţoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici