Cinci candidaţi s-au înscris în cursa pentru Primăria Sibiu

Un număr de cinci candidaţi, între care şi actualul primar Klaus Johannis, au intrat în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Sibiu.

128 afișări
Imaginea articolului Cinci candidaţi s-au înscris în cursa pentru Primăria Sibiu

Cinci candidaţi s-au înscris în cursa pentru Primăria Sibiu (Imagine: www.sibiu.ro)

Primul care şi-a depus candidatura la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Sibiu a fost un jurnalist, de profesie sociolog - psiholog. Albin Marius Marinescu, acesta candidând la şefia Primăriei Sibiu din partea PNŢCD.

Al doilea care a sosit la Biroul Electoral a fost actualul primar, Klaus Werner Johannis, care candidează pentru încă un mandat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România. Johannis este profesor, dar în ultimii patru ani a ocupat funcţia de primar al municipiului Sibiu.

Pe lista de candidaţi pentru funcţia de primar urmează din partea PSD medicul Liviu Cotârlă, fost director al Spitalului Judeţean Sibiu. Fostul primar din perioada 2000 – 2004, avocatul Dan Condurat, aspiră la încă un mandat şi este susţinut de către PRM.

Al cincilea la Biroul Electoral şi-a depus candidatura inginerul Constantin Trihenea, care este candidatul PDL.

Tot la Biroul Electoral de Circumscripţie Sibiu şi-au depus liste complete de consilieri municipali opt partide. În ordinea depunerii candidaturilor, acestea sunt PNŢCD, FDGR, PNL, PSD, PRM, PDL, Partidul Verde şi PIN.

Fiecare dintre aceste partide a înscris liste cu câte 29 de persoane.

Alte opt formaţiuni politice au depus liste incomplete de consilieri: Partidul pentru Patrie, Partida Romilor "Pro Europa", PC, PER, PNG, Partidul Popular al Protecţiei Sociale, UDMR şi Alianţa pentru Unitatea Romilor. Pe lista acestui partid apar fiul cel mare al auto-intitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, şi sora acestuia, Luminiţa Cioabă.

Alte trei persoane speră să atragă voturile sibienilor pentru a intra în Consiliul Local Sibiu şi s-au înscris ca independenţi în cursa electorală. Aceştia sunt: Mircea Bucur, un pensionar, care ocupă funcţia de preşedinte al Asociaţiei Revoluţionarilor din Sibiu şi Vasile Muntean şi Valentin Mihail Sicoe, doi preoţi din municipiul Sibiu.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral de Circumscripţie Sibiu, cei mai mulţi dintre candidaţi s-au prezentat, marţi, pentru a aduce listele sau documentele proprii. Candidaturile pot fi contestate în termen de 48 de ore de la înscrierea lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici