Cincispreze candidaţi la postul de primar al municipiului Iaşi

Un număr de 15 persoane, toate reprezentând formaţiuni politice, s-au înscris la Biroul Electoral Municipal în cursa pentru Primăria Iaşi, printre candidaţi aflându-se actualul primar Gheorghe Nichita (PSD) şi ministrul Educaţiei Cristian Adomniţei (PNL).

31 afișări
Imaginea articolului Cincispreze candidaţi la postul de primar al municipiului Iaşi

Cincispreze candidaţi la postul de primar al municipiului Iaşi

Printre cei 15 candidaţi la funcţia de primar se numără actualul primar Gheorghe Nichita (PSD), europarlamentarul Dumitru Oprea (PDL), ministrul Educaţiei şi Cercetării Cristian Adomniţei (PNL) şi Ionel Oancea (PC).

Cel mai tânăr candidat la fotoliul de primar este Gabriela Boca, de 27 de ani, directorul unei sucursale bancare din Iaşi, care a intrat în cursă pe listele PNG.

De asemenea, participă cu candidaţi proprii la primărie PIN, PRM, PNŢCD, Partidul Verde, Uniunea Pensionarilor şi a Solidarităţii Sociale, Partidul Ecologist Român, Partidul României Europene, Partidul Socialist Român, Alianţa Socialistă şi Partidul Naţional Creştin Democrat.

Pentru Consiliul Local au fost depuse 24 de liste, între care şapte din partea unor candidaţi independenţi, printre aceştia fiind Sorin Bălănescu, om de afaceri care recent a demisionat din PNG Iaşi, pe fondul unor divergenţe cu conducerea filialei.

Pe listele pentru Consiliul Local, la PSD pe prima poziţie se află primarul Gheorghe Nichita, el fiind urmat de fostul primar al municipiului Iaşi Constantin Simirad şi actualul viceprimar Constantin Neculau.

La PDL, lista de consilieri locali este deschisă de candidatul la primărie, Dumitru Oprea, pe poziţiile următoare situându-se liderul PDL Iaşi, senatorul Dan Cârlan şi deputatul Petru Movilă. Pe locuri considerate eligibile la PDL figurează şi doi dintre membrii veniţi recent de la PSD - Gabriel Surdu şi Ionel Agrigoroaie, ambii oameni de afaceri.

Lista PNL este deschisă de şeful Inspectoratul Şcolar Judeţean, Camelia Gavrilă, care este şi candidatul liberalilor la Primărie, urmând consilierul local Radu Botez. Tot din partea liberalilor candidează la CL directorul Spitalului "Sfânta Maria" din Iaşi, Marin Burlea. Ministrul Cristian Adomniţei nu figurează pe lista pentru Consiliul Local.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici