Ciolacu anunţă că salariul minim ar putea creşte semnificativ din 2023. Cât ar câştiga „în mână” ce 1,5 milioane de angajaţi plătiţi la nivelul minim

Cei 1,5 milioane de salariaţi plătiţi la nivelul minim ar putea câştiga „în mână” cu 250 de lei mai mult începând de anul viitor, informează Ziarul Financiar.

2532 afișări
Imaginea articolului Ciolacu anunţă că salariul minim ar putea creşte semnificativ din 2023. Cât ar câştiga „în mână” ce 1,5 milioane de angajaţi plătiţi la nivelul minim

Salariul minim pe economie ar putea creşte de la 2.550 la 3.000 de lei brut pe lună începând din ianuarie 2023, potrivit lui Marcel Ciolacu, liderul PSD. La o creştere de 450 de lei a salariului brut, în condiţiile actuale de taxare, salariul mediu net ar ajunge la 1.774 de lei net, cu 250 de lei mai mare decât nivelul actual de 1.524 de lei net pe lună.

„Este o discuţie. Avem acum sa­lariul minim la 2.550 de lei brut pe lună şi vrem să mergem cu el până la 3.000 de lei brut pe lună, ca să fie ca în construcţii şi în agricultură. Dar trebuie să găsim o metodă prin care jumătate din această creştere să fie suportată de stat, şi jumătate de an­ga­jator, ca să nu fie un efort prea mare pentru companii. Practic sala­riul minim brut să crească cu 450 de lei, dar angajatorul să suporte 200 sau 250 de lei din această creştere, iar statul să acopere restul, prin dedu­ceri”, a spus, pentru ZF, Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Dacă salariul minim brut va ajunge la 3.000 de lei pe lună, cei 1,5 mi­lioane de români care sunt plă­tiţi la acest nivel vor avea salarii ma­jorate cu 16% înce­pând din ianuarie 2023. Această creştere ar fi cea mai mare din ultimii şapte ani, potrivit datelor cen­tralizate de ZF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici