Ciolacu, către premierul Orban: Nici nu vă daţi seama cât de singur aţi rămas la Palatul Victoria

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis premierului Ludovic Orban, de la tribuna Parlamentului, că a rămas aproape singur la Palatul Victoria, în contextul în care „fiecare va trebui să răspundă” pentru „jaful din timpul pandemiei”.

721 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, către premierul Orban: Nici nu vă daţi seama cât de singur aţi rămas la Palatul Victoria

Ciolacu, către premierul Orban: Nici nu vă daţi seama cât de singur aţi rămas la Palatul Victoria

Marcel Ciolacu a venit la tribuna Parlamentului şi şi-a dat jos masca de protecţie, deşi aceasta este obligatorie în spaţiile închise, şi a spus că va fi şters microfonul după discursul său, „să nu fie probleme”, apoi i-a transmis premierului că liberalii au profitat „cu mult tupeu” pentru a îndestula clienţii politici.

„Aţi profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulaţi toţi clienţii politici, aţi sfidat pur şi simplu suferinţa românilor, aţi sfidat cu neruşinare restricţiile impuse oamenilor de rând. Pentru dumneavoastră personal nu au existat reguli şi legi. Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pentru trei generaţii (...). Aţi fost interesat doar de bani, aţi reprezentat doar interesele marelui stomac liberal pe care l-aţi hrănit cu sute de milioane de euro prin contracte fără licitaţie în dispreţul legii şi al bunului simţ”, a spus Ciolacu.

Acesta a vorbit despre cazul unei bucătărese din Giurgiu „care a umplut ţara de măşti”.

„În stare de urgenţă, toată România a aflat cu uimire ca o bucătăreasă din Giurgiu care deţinea o afacere cu spirtoase urma să umple ţara cu măşti. 12 milioane de euro fără licitaţie. Acel butic era paravan pentru primul tun liberal dat în pandemie. Apoi aţi prins din ce în ce mai mult curaj (...). Ştiaţi foarte bine că sunt probleme dar nu a contat că aţi adus măşti cu defecte. O spune Protecţia Consumatorului: 90% din măşti au fost neconforme”, a mai spus Marcel Ciolcu.

Acesta acuză că măştile neconforme au ajuns şi la medicii din linia întâi.

„Nu a contat că până şi medicilor din linia întâi le-aţi dat echipamente de proastă calitate. Nu a mai contat nimic nici măcar faptul că oamenii nevoiaşi nu au nici acum măşti.(...) Domnule prim-ministru Orban, corupţia a ajuns pe masa guvernului pe care îl conduceţi iar astăzi trebuie să daţi explicaţii. Românii trebuie să ştie ce legătura aveţi cu scandalul de la Unifarm. Degeaba încercaţi să vă deziceţi. Aţi fost unul dintre cei care l-au lăudat constant pe directorul de la Unifarm pentru transparenţă. Acum nu îl mai cunoaşteţi?”, mai spus Ciolacu.

Preşedintele interimar PSD a mai acuzat că s-au dat tunuri de sute de milioane, care au fost oprite în Parlament.

„PSD a oprit hoţia PNL cu achiziţiile directe. Va asigur că în Comisia de anchetă din Parlament vor fi scoase la lumină toate ticăloşiile pe care le-aţi făcut în pandemie. Toate vor ajunge la parchet. Abia atunci românii vor înţelege cu adevărat dimensiunea jafului liberal (...) Fiecare va trebui să răspundă, inclusiv preşedintele Iohannis, cel care a girat acest guvern şi a forţat mâna Parlamentului să-l investească. Preşedintele este la fel de vinovat ca cel pe care l-a impus în fruntea Guvernului. Se strânge lanţul, domnule Orban, şi nici nu vă daţi seama cât de singur aţi rămas la Palatul Victoria. Acest guvern care a jefuit bugetul ţării, care nu măreşte pensii, care nu dublează alocaţii aşa cum spune legea, trebuie să plece”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că PSD va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ludovic Orban, iar „cine nu votează moţiunea înseamnă că susţine hoţia şi este părtaş la jaful PNL”.

Premierul Ludovic Orban participă la şedinţa Camerei Deputaţilor, la dezbaterea „Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
orban,
pandemie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici