Ciolacu, despre diminuarea CAS: Liberalii poate au o lampă a lui Aladin

Amendamentul PNL de diminuare a CAS nu este sustenabil, spune preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. El ironizează propunerea liberalilor: „Poate au o lampă a lui Aladin”.

351 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre diminuarea CAS: Liberalii poate au o lampă a lui Aladin

Ciolacu, despre diminuarea CAS: Liberalii poate au o lampă a lui Aladin

„Am văzut şi eu punctul de vedere al sindicatelor şi al partenerilor sociali că nu e oportună o reducere a CAS”, spune Marcel Ciolacu.

El precizează că i-a cerut ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, impactul bugetar.

„Este în jur de 20 de miliarde. Din punctul meu de vedere, ţinând cont de intervenţia pe energie, nu cred că e sustenabil. Dar poate cei care l-au propus au o soluţie miraculoasă. Aşteptăm pe dl. Cîţu să spună de unde e sursa de finanţare”, adaugă liderul PSD.

Întrebat de ce parlamentarii PNL au depus amendament înainte de o discuţie în coaliţie, Ciolacu a spus că „poate au o lampă a lui Aladin”.

Deputatul PNL Gheorghe Pecingina a anunţat, marţi, că a depus împreună cu mai mulţi liberali amendamente la proiectul de lege pentru modificarea Codului Fiscal care au rolul „de a oferi sprijin real angajaţilor”, prin diminuarea CAS şi majorarea contribuţiei la Pilonul II de pensii.

„Am depus, alături de colegii mei liberali, amendamente la proiectul de lege 35/2022, în cadrul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, care au rolul de a oferi un sprijin real şi efectiv angajaţilor, prin eliminarea suprataxării contractelor individuale de muncă, dar şi de a oferi o mai mare sustenabilitate Pilonului II de pensii”, a scris Gheorghe Pecingina, marţi, pe Facebook.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici