Ciolacu îi ia apărarea lui Ciucă, după votul privind interzicerea cumulului pensie-salariu

Premierul Marcel Ciolacu i-a luat apărarea liderului PNL, Nicolae Ciucă, după votul din Camera Deputaţilor privind interzicerea cumulului pensie-salariu: „Totuşi, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a fost şeful Armatei Românei”.

886 afișări
Imaginea articolului Ciolacu îi ia apărarea lui Ciucă, după votul privind interzicerea cumulului pensie-salariu

„Cu tot respectul pe care îl port unui coleg, vorbim de cumulul pensiei cu salariul. Mi-aş dori să respectăm cu toţii, în primul rând, Constituţia. V-aţi referit şi aţi făcut o trimitere între demnitari şi aleşi. Nici eu, nici dvs. şi nimeni din această sală nu are dreptul de a lua unui om dreptul de a alege şi a fi ales. Nu mai încercaţi să aruncăm lucrurile într-un ridicol şi întotdeauna să creem o nouă ordine, pentru ordinea există - trebuie să respectăm Constituţia”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că nu este cel mai îndreptăţit să îi ia apărarea preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, fostul premier al României.

„Dar azi am să o fac pentru că aşa e corect. Totuşi, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a fost şeful Armatei Românei. Mai avem un coleg care a fost şeful Armatei Române. Dacă vrem să călcăm absolut cu totul în picioare, să nu ne aşteptăm să fim respectaţi. Pe de altă parte, există nişte oameni aleşi de Parlament în anumite mandate. Dacă vrem să decapităm astăzi BNR şi toate instituţiile din subordinea Parlamentului pentru că aşa avem noi chef şi să luăm un drept unor oameni, greşim fundamental. Cred că rostul nostru e să aduce echilibru şi respect”, încheie Marcel Ciolacu.

Reacţia lui a venit ca urmare a declaraţiilor liderului USR, Cătălin Drulă.

„Această lege este o lege de salvare a cumulului pensie-salariu pentru speciali. Domnul Ciucă poate sta liniştit, nu trebuie să aleagă între pensia specială de 13.000 de lei şi indemnizaţia de preşedinte al Senatului, pentru că demnitarii sunt exceptaţi”, a spus Cătălin Drulă.

Camera Deputaţilor a aprobat legea care prevede interzicerea cumulului pensie-salariu. Legea conţine o serie de excepţii, printre care persoanele alese în funcţii de autoritate sau demnitate, membrii Academiei Române sau angajaţii BNR, ANRE, ASF şi ANCOM.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici