Ciolacu: Ne concentrăm asupra a ceea ce avem de făcut pentru depunerea cererii de plată numărul 3 / România ar urma să beneficieze de peste 3 miliarde de euro

Ne concentrăm în continuare serios asupra a ceea ce avem de făcut pentru depunerea cererii de plată numărul 3, prin care România va beneficia de peste 3 miliarde de euro, spune joi premierul Marcel Ciolacu.

317 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Ne concentrăm asupra a ceea ce avem de făcut pentru depunerea cererii de plată numărul 3 / România ar urma să beneficieze de peste 3 miliarde de euro

Premierul Marcel Ciolacu a analizat joi, împreună cu membri ai Cabinetului, stadiul îndeplinirii angajamentele asumate de Guvernul României – ţinte şi jaloane – necesare pentru depunerea cererii de plată numărul 3 din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Executivul anunţă că prim-ministrul a cerut miniştrilor coordonatori de reformă să aibă consultări permanente cu reprezentanţii Comisiei Europene, inclusiv la nivel tehnic, pentru ca ţintele şi jaloanele să fie îndeplinite în acord cu cerinţele europene şi valorificând experienţa celorlalte state membre.

„Vreau să ne concentrăm în continuare serios asupra a ceea ce avem de făcut la nivelul Guvernului pentru depunerea cererii de plată numărul 3, prin care România va beneficia de peste 3 miliarde de euro, atât sub formă de grant, cât şi împrumut. Sunt bani de care cetăţenii români, comunităţile locale şi economia au nevoie. Menţinem dialogul cu reprezentanţii Comisiei Europene şi, în baza unui calendar asumat, vom închide într-un termen cât mai scurt toate jaloanele pe care le mai avem de îndeplinit”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Ca urmare a depunerii cererii de plată nr. 3, România va beneficia din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă de 2,047 miliarde de euro sub formă de grant şi de 1,095 miliarde de euro sub formă de împrumut.

La reuniunea Comitetului interministerial de Coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă au mai participat vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, ministrul Familiei, Natalia Intotero, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, şi secretarul de stat în MIPE, Teodora Preoteasa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici