Ciolacu: Nu este o catastrofă să avem şi alegeri anticipate

PSD nu va susţine un guvern mioritar PNL, spune Marcel Ciolacu: „Nu cred că este o catastrofă, pentru prima oară în România după 30 de ani, să avem şi alegeri anticipate”.

236 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Nu este o catastrofă să avem şi alegeri anticipate

Ciolacu: Nu este o catastrofă să avem şi alegeri anticipate

„PSD este cel mai mare partid din România. Mai mult, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine, îl vedeţi pe Paul Stănescu, pe Fredi (Alfred Simonis - n.r.), pe Sorin (Grindeanu - n.r.) că vom susţine vreodată să rămână Raluca Turcan, să rămână dl. Cîţu într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu. Când avem o Românie normală, aşa a promis dl. Iohannis, şi încalci spiritul Constituţiei şi iei dreptul celor care au câştigat alegerile să facă propunerea de premier trebuie să-ţi asumi şi consecinţele. Nu cred că este o catastrofă, pentru prima oară în România după 30 de ani, să avem şi alegeri anticipate. Nu se întâmplă nimic. Oricum PNRR trebuie renegociat, oricum sunt o groază de OUG care trebuie aduse în Parlament şi modificate... PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid”, spune Marcel Ciolacu, întrebat dacă social-democraţii ar putea susţine un guvern minoritar PNL.

Referitor la viitorul preşedinte al PNL, Cioacu a spus că „oricare dintre ei câştigă (Ludovic Orban sau Florin Cîu - n.r.) este la fel de dăunător pentru România şi fiecare şi-a demonstrat capacitatea administrativă”.

Liderul PSD se arată încrezător în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură.

„Este pentru prima dată când are şanse o moţiune de cenzură la numai şase luni de la alegerile generale. Noi vrem să avem un suport şi de la partenerii sociali. O moţiune de cenzură nu o considerăm numai o luptă politică, ci şi un instrument cu partenerii sociali pentru a vedea unde s-a greşit. (...) Suntem pregătiţi să preluăm o eventuală guvernare”, conchide liderul social-democrat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici