Ciolacu propune o lege de susţinere a IMM-urilor pentru facturile la energie

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, după o întâlnire cu reprezentanţii IMM-urilor, că social-democraţii vor depune un proiect de lege în Parlament pentru sprijinirea firmelor româneşti pentru plata facturilor la energie şi gaze, cerând dezbaterea în regim de urgenţă.

200 afișări
Imaginea articolului Ciolacu propune o lege de susţinere a IMM-urilor pentru facturile la energie

Sursa foto: Mediafaxfoto

Proiectul prevede susţinerea financiară a IMM-urilor a căror activitate este afectată de creşterile de preţuri şi tarife la energie, gaze naturale şi combustibil, atât printr-un ajutor nerambursabil pentru acoperirea unei părţi din cheltuielile suplimentare ocazionate de majorarea preţurilor şi tarifelor, cât şi dintr-o alocare financiară nerambursabilă, deductibilă din impozitul pe cifra de afaceri sau impozitul pe profit.
Marcel Ciolacu acuză Guvernul că nu înţelege gravitatea situaţiei.

„Românii şi firmele româneşti sunt nevoiţi să lupte singuri şi cu creşterea preţurilor la energie electrică şi gaze. Este cea mai mare creştere a preţurilor din istoria României! În faţa acestor creşteri, Guvernul se bâlbâie ca de obicei. Au copiat prost şi soluţiile PSD pentru plafonarea facturilor la utilităţi pentru cetăţeni. Mediul de afaceri l-au uitat de tot! Aşa cum au făcut şi anul trecut. Creşterea preţurilor la energie şi gaze va fi bomboana de pe coliva IMM-urilor româneşti. Micile afaceri de familie, micii producători sau intermediarii nu îşi vor mai putea plăti pur şi simplu facturile la iarnă. Asta înseamnă afaceri închise, locuri de muncă pierdute, şomaj şi sărăcie! Doar Superman nu vede aceste pericole! Probabil zboară prea sus pentru a le vedea”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD îl mai acuză pe premierul Cîţu că nu a dorit să se întâlnească cu reprezentanţii IMM-urilor.

„N-a avut timp de asta, am făcut-o noi la PSD. Am discutat astăzi cu reprezentanţii mediului de afaceri românesc despre soluţiile concrete prin care firmele să fie ajutate. Vom ajuta mai ales firmele care folosesc cantităţi importante de energie în activitatea lor. Este important ca sprijinul să se îndrepte mai ales către economia de producţie pentru că aceasta aduce valoare adăugată în economie”, a mai spus Ciolacu.

Potrivit proiectului PSD, cea mai important sprijin îl vor primi firmele care fac export şi cele care produc pe piaţa internă. Susţinerea financiară se va acorda pe o perioadă de 6 luni, începând din luna în care se înregistrează o creştere agregată a preţurilor şi tarifelor la energie electrică şi termică, gaze naturale şi combustibil de cel puţin 5% faţă de nivelul acestora din luna decembrie a anului precedent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici