Ciolacu spune că Orban ar face „abuz în serviciu” dacă ar da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi

Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, că Ludovic Orban ar putea fi acuzat de abuz în serviciu, dacă premierul ar da OUG pe modificarea legii electorale, astfel încât primarii să fie aleşi în două tururi. Liderul PSD aminteşte de recomandările Comisiei de la Veneţia.

202 afișări
Imaginea articolului Ciolacu spune că Orban ar face „abuz în serviciu” dacă ar da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi

Ciolacu: Orban ar face abuz în serviciu dacă ar da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi

„Din punctul meu de vedere, şi ca preşedinte al Camerei, ca parlamentar sau român, alegeri în două tururi la primari, nu mai există această opţiune, indiferent dacă trece sau nu moţiunea. Deja există jurisprudenţă. Am câştigat la CCR două asumări, pe formă, nu pe fond. O astfel de lege oricum o vom ataca şi pe fond. Există recomandările Comisiei de la Veneţia. Poate să încalce legea şi în afară de acest abuz de putere poate să facă un abuz de serviciu. Nu ştiu dacă ministrul Justiţiei îi va aviza o ordonanţă cu privire la modificarea alegerilor în două tururi. Eu dacă aş fi ministru al Justiţiei nu aş aviza aşa ceva”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri seară, că dacă CCR va decide că proiectul de lege pentru alegerea primarilor în două tururi e neconstituţional, atunci Guvernul va da ordonanţă de urgenţă, deoarece acestea „au scăpat până acum controlului constituţional”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici