Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi stabilă, cel puţin până la sfârşitul lui 2024, această coaliţie

Coaliţia va fi stabilă cel puţin până la sfârşitul anului 2024, spune Marcel Ciolacu. El afirmă că îşi doreşte continuitate după alegerile de anul viitor, dar „cu o frecvenţă mai mică de a schimba miniştri şi prim-miniştri, fiindcă, între timp, am văzut şi noi calităţile şi defectele fiecăruia”

108 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi stabilă, cel puţin până la sfârşitul lui 2024, această coaliţie

Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi stabilă, cel puţin până la sfârşitul lui 2024, această coaliţie

„Sunt ferm convins că va fi stabilă, cel puţin până la sfârşitul anului 2024 această coaliţie şi chiar îmi doresc, cu toate că vorbim de principalele partide concurente, chiar îmi doresc să continuăm şi după 2024 şi cu o frecvenţă mai mică de a schimba miniştri şi prim-miniştri, fiindcă, între timp, am văzut şi noi calităţile şi defectele fiecăruia”, spune Marcel Ciolacu la Forumul Dezvoltăm România.

El afirmă că în 2024 nu vor fi creşteri de impozite şi taxe, „lucru convenit deja în coaliţie”.

„Cred că a fost una dintre cele moai aprinse discuţii când al luat măsurile fiscxcale - acest procent de 1% pe cifra de afaceri. Până când nu ne vom asuma reforma fiscală. Eu nu exlud niciuna dintre cele două posibilităţi - de a avea cotă unică de 16% sau de a interveni pe impozitarea progresivă. marea mea provocare a fost dacă vom lua anumite măsuri pentru 2024 sau vom închide anul cu un deficit de aproape 7%, ceea ce automat în martie România ar fi intrat într-un blocaj cu fondyurile europene. (...) Reforma fiscală trebuie să creeze un mediu concurenţial corect”, încheie premierul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici