Ciolacu: Vom transmite vineri, 15 decembrie, cererea de plată numărul 3 din PNRR

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că România va transmite vineri, 15 decembrie, cererea de plată numărul 3 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

214 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Vom transmite vineri, 15 decembrie, cererea de plată numărul 3 din PNRR

Ciolacu: Vom transmite vineri, 15 decembrie, cererea de plată numărul 3 din PNRR

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, marţi, reuniunea Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, structură de lucru ce reuneşte ministerele şi instituţiile cu atribuţii în îndeplinirea angajamentelor asumate de Guvern, în cadrul PNRR.

„Vom transmite vineri, 15 decembrie, cererea de plată numărul 3 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ceea ce înseamnă o finanţare de peste 3,1 miliarde de euro pentru România, care include prefinanţarea de 13% deja încasată. Prin îndeplinirea ţintelor şi jaloanelor asumate, dar şi prin consultări cu reprezentanţii Comisiei Europene, reuşim să transformăm PNRR într-un instrument de reforme şi de investiţii de care românii au nevoie”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Cererea de plată numărul 3 are o valoare totală de 2,7 miliarde de euro (din care a fost scăzută prefinanţarea deja încasată) sub formă de granturi 1,9 miliarde de euro şi 811 milioane de euro sub formă de împrumuturi şi acoperă 74 ţinte şi jaloane aferente trimestrului III 2022 şi trimestrului IV 2022.

În cadrul reuniunii au fost discutate ţintele şi jaloanele aferente cererii de plată 3, inclusiv cele opt jaloane care sunt în faza de finalizare, pentru care au fost propuse măsuri de urgentare a îndeplinirii acestora.

„Consiliul Uniunii Europene a evaluat pozitiv modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, în valoare de 28,5 miliarde de euro. A fost un efort colectiv al întregii echipe la nivel guvernamental şi reprezintă un succes pentru România. Vă mulţumesc şi vă asigur de întreaga mea susţinere pentru buna gestionare şi implementare a Planului, astfel încât banii alocaţi ţării noastre prin PNRR să fie atraşi în totalitate şi investiţi corect şi eficient,” a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Totodată, în cadrul reuniunii au fost discutate rezultatele misiunilor de audit realizate de către Autoritatea de Audit, la nivelul sistemului PNRR.

În plus, au fost discutaţi paşii următori după aprobarea modificării PNRR de către Consiliul Uniunii Europene, precum semnarea Actului adiţional la Acordul privind contribuţia financiară, actualizarea cadrului legal naţional şi implementarea noului capitol REPowerEU, care va creşte rezilienţa şi independenţa energetică a României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici