Cioloş, întrebat dacă ar fi numit-o pe Dăncilă în funcţia de premier: Nu aş fi desemnat-o. Ştiu ce îi poate capul/ Despre Alianţa USR-PLUS: Nu există disensiuni majore

Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat că, în cazul în care ar fi fost în locul preşedintelui Klaus Iohannis nu ar fi numit-o premier pe Viorica Dăncilă, deoarece o cunoaşte pe aceasta de când era în Parlamentul European şi ştie „ce îi poate capul”.

969 afișări
Imaginea articolului Cioloş, întrebat dacă ar fi numit-o pe Dăncilă în funcţia de premier: Nu aş fi desemnat-o. Ştiu ce îi poate capul/ Despre Alianţa USR-PLUS: Nu există disensiuni majore

Cioloş, întrebat dacă ar fi numit-o pe Dăncilă în funcţia de premier: Nu aş fi desemnat-o. Ştiu ce îi poate capul

„Nu, eu nu aş fi desemnat-o. Nu, pentru că o cunosc pe doamna Dăncilă de când era în Parlamentul European şi ştiu ce îi poate capul. Eu de pe margine vă spun că nu aş fi desemnat-o. Dar preşedintele probabil a desemnat-o după datele pe care le avea pe masă şi strategia pe care o avea. Dovedeşte şi acum că nu e un premier bun”,a afirmat Dacian Cioloş, miercuri seară, la Realitatea TV.

Acesta a adăugat că vorbeşte frecvent cu şeful statului şi la ultima convorbire pe care a avut-o cu acest au vorbit despre strategia la referendum. Cioloş a mai spus că a vorbit, miercuri, cu Ludovic Orban despre coordonarea campaniei nu numai pentru alegerile europarlamentare, ci şi pentru referendum.

„Eu am convorbiri telefonice cu preşedintele frecvent. A fost o convorbire privată şi nu am de gând să dau detalii despre asta. Am discutat despre referendum şi despre felul cum putem să promovăm referendumul. Da, am avut o discuţie inclusiv cu Ludovic orban pe subiectul acesta astăzi că imediat în perioada următoare e bine să ne coordonăm campania nu doar pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendum. Votul pentru referendum e important”, a conchis Cioloş.

Fostul prim-ministru tehnocrat Dacian Cioloş a declarat, duminică la Timişoara, că USR-PLUS propune modificarea Constituţiei, în sensul în care preşedintele României să îşi asume deciziile luate, precizând că dacă nominalizezi în fruntea Guvernului toate marionetele lui Liviu Dragnea, atunci trebuie să îţi asumi responsabilitatea. Liderul PLUS a spus că în viitoarea Constituţie ar trebui să fie stipulat şi ca Parlamentul să fie dizolvat, dacă eşuează un referendum de suspendare a şefului statului.

Ce spune Cioloş despre ruperea Alianţei USR-PLUS şi alegerile prezidenţiale

Dacian Cioloş a declarat, întrebat despre neînţelegerile între USR şi PLUS despre care s-a vehiculat în spaţiul public, că nu există disensiuni majore şi nu poate fi vorba de o rupere a Alianţei USR-PLUS, având în vedere că este una electorală, pentru alegerile europarlamentare.

„După europarlamentare vom face o evaluare a modului în care a fost percepută alianţa şi vom decide dacă vom merge cu un candidat comun şi ce candidat vom susţine. Dar discuţiile acestea. Nu există disensiuni majore şi nu ar fi vorba de nicio rupere. Noi am făcut o Alianţă electorală pentru europarlamentare, deci nu are ce să se rupă după aceea, ci noi decidem dacă vom continua şi vom susţine un candidat comun la europarlamentare”, a afirmat Dacian Cioloş, miercuri seară, la Realitatea TV.

Liderul PLUS a precizat că poate fi din partea Alianţei USR-PLUS candidatul la prezidenţiale sau pot fi candidaţi ai fiecărei formaţiuni în parte.

„Poate să fie candidat al Alianţei sau pot fi candidaţi separaţi ai partidelor. Nu am discutat cu alte partide decât cu USR. Cu USR am discutat în principiu că imediat după europarlamentare vom discuta despre susţinerea unui candidat comun la prezidenţiale.

Întrebat dacă el ar putea fi candidatul Alianţei la alegerile prezidenţiale, Cioloş a răspuns: „Nu. E o opţiune dar nu e o opţiune decisă şi nu e singura opţiune”.

La începutul lunii februarie, când Alianţa USR-PLUS a anunţat candidaţii la europarlamentare, listă deschisă de Dacian Cioloş, acesta declara în legătură cu o candidatură la alegerile prezidenţiale din partea alianţei, că „orice e posibil”, precizând însă că este un subiect pe care deocamdată nu l-a discutat cu membrii partidului condus de Dan Barna.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici