Cioloş: "Nu mai am ce căuta" la Agricultură dacă este activată clauza de salvgardare

Subsecretarul de stat Dacian Cioloş, propus de premierul Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de ministru al Agriculturii, îşi va asuma răspunderea pentru clauza de salvgardare în agricultură, ceea ce înseamnă că, dacă este activată clauza, "nu mai are ce căuta" în minister.

1 afișare
Imaginea articolului Cioloş: "Nu mai am ce căuta" la Agricultură dacă este activată clauza de salvgardare

Cioloş: "Nu mai am ce căuta" la Agricultură dacă este activată clauza de salvgardare

Cioloş va propune, după numirea în funcţia de ministru, ca atât el, cât şi secretarii de stat, să-şi asume răspunderea, adică, în cazul în care autorităţile de la Bruxelles decid reducerea fondurilor destinate subvenţiilor din agricultură, ministrul şi secretarii să părăsească funcţiile.

"Asta înseamnă că dacă se activează clauza eu nu mai am ce căuta la minister. În sensul ăsta vreau să discut cu secretarii de stat şi să le propun să ne asumăm împreună răspunderea. Eu nu îi pot demite, pentru că sunt numiţi de premier, dar aş vrea să ne asumăm această răspundere, împreună, pentru că eu cred că se poate face (evitarea clauzei - n.r.). Am toată încederea că vom reuşi să evităm această reducere de fonduri", a declarat agenţiei MEDIAFAX Dacian Cioloş.

Aplicarea clauzei de salvgardare în domeniul agriculturii se traduce prin reducerea cu 25% a fondurilor alocate de UE pentru acordarea subvenţiilor agricole în acest an. Comisia Europeană a acordat României un ultimatum de o lună pentru rezolvarea deficienţelor de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), insituţia care gestionză sistemul de acordare a plăţilor către fermieri.

Comisia a anunţat că în cazul în care România nu reuşeşte să aducă îmbunătăţirile necesare până la 9 noiembrie, CE va adopta decizia de reducere a plăţilor în cel mai scurt termen posibil (luna noiembrie).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici