Cioroianu: Retragerea mea de pe lista pentru PE este un abuz

Liberalul Adrian Cioroianu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că retragerea sa de pe lista pentru euroalegeri este un abuz al actualei conduceri, menţionând că nu i-a cerut lui Crin Antonescu să fie retras de pe listă, ci să îi fie atribuit un loc conform jurizării Comisiei speciale.

15 afișări
Imaginea articolului Cioroianu: Retragerea mea de pe lista pentru PE este un abuz

Cioroianu: Retragerea mea de pe lista pentru PE este un abuz (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat de ce s-a retras de pe lista PNL pentru europarlamentare, Adrian Cioroianu a replicat că nu a luat o astfle de decizie şi că afirmaţia preşedintelui PNL în acest sens este o minciună.

"E o minciună. Nu am luat nicio decizie să mă retrag de pe listă. Tot ce am spus a fost că nu mi se pare corect locul 8", a spus Cioroianu, întrebat dacă a avut vreo discuţie cu noua conducere privind locul său pe lista pentru europarlamentare.

Adrian Cioroianu a menţionat că a existat doar un telefon primit de la Crin Antonescu.

"Nici pe departe. Nu a fost nicio discuţie. Antonescu m-a sunat că are de gând să bage lista pentru euroalegeri în DP cu mine pe locul 8. Eu i-am spus să se mai gândească, că lista trebuie să fie a partidului şi nu a prietenilor şi oamenilor lui", a spus liberalul.

Cioroinau a subliniat că nu i-a spus noului lider pe ce poziţie să fie desemnat, explicând că intenţia sa era să convingă conducerea PNL "să respecte o jurizare făcută de Comisia specială a PNL", în care a fost audiat şi la care şi-a depus dosarul.

Întrebat cum comentează faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi noul BPC au decis să-l retragă de pe listă, Adrian Cioroianu a replicat: "E un abuz!". "E un abuz plecat dintr-o minciună. Ce pleacă din minciună devine abuz. Nu i-am cerut nicio clipă să mă retragă, i-am spus doar că va trebui să-şi asume răspunderea pentru lista propusă Delegaţiei spre validare", a concluzionat Cioroianu.

Norica Nicolai ocupă primul loc pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, urmată de Adina Vălean şi Renate Weber, a anunţat, luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu, precizând că pe lista pentru PE nu figurează Daniel Dăianu şi Adrian Cioroianu. Liderul PNL Crin Antonescu a declarat despre Cioroianu că "domnia sa a socotit inacceptabil locul opt" propus iniţial, şi ca atare "a refuzat această plasare" şi liberalii au refăcut lista.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici