Cioroianu şi-a cerut scuze romilor prin Florin Cioabă

Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, a avut, miercuri, o întâlnire la Sibiu cu ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, şi, potrivit liderului romilor, ministrul şi-a cerut scuze pentru declaraţia pe care a făcut-o referitor la deportarea acestei etnii într-un deşert.

2 afișări
Imaginea articolului Cioroianu şi-a cerut scuze romilor prin Florin Cioabă

Cioroianu şi-a cerut scuze romilor prin Florin Cioabă

"A zis că regretă, că îi pare rău pentru ceea ce a zis, si eu cred că într-adevăr îi pare rău pentru ceea ce a zis, dar el s-a referit la infractori, a fost un incident, sau l-a luat gura pe dinainte, dar pot să afirm cu certitudine că, în urma celor două ore în care am stat cu dânsul de vorbă, am văzut deschidere şi sunt sigur că vom rezolva problemele", a declarat Florin Cioabă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Florin Cioabă spune că romii acceptă scuzele ministrului.

"Acceptăm aceste scuze. Poate a greşit, este omeneşte să greşim, dar noi trebuie, ca minoritari, să nu ne mai uităm înapoi şi să ne uităm înainte", a spus Cioabă.

Potrivit lui Florin Cioabă, dacă ministrul Adrian Cioroianu şi premierul Tăriceanu le-au întins o mână, liderii romi trebuie să colaboreze cu instituţiile statului pentru a găsi soluţii pentru a schimba viaţa romilor şi a-i ajuta să se integreze.

Ministrul de Externe, liberalul Adrian Cioroianu, a declarat, luni, înaintea şedinţei Biroului Politic Central al PNL, că afirmaţiile sale privind expulzarea infractorilor în deşert a fost "neinspirată", iar acest lucru nu se va întâmpla "prea curând".

"Poate că trebuia să fiu mai atent în momentul în care am făcut acea afirmaţie, dar îmi menţin opinia că nu consulii şi diplomaţii României creează probleme în afară, ci sunt oameni care sunt certaţi cu legea. Sigur că soluţia nu este trimiterea lor în deşert, asta e foarte limpede şi nici n-o să se întâmple prea curând, dar trebuie să ne punem foarte bine problema celor care pleacă şi acolo se asociază fie unor ocupaţii dincolo de limita legii, fie intră în medii care nu-i ajută absolut deloc", a declarat Cioroianu.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici