Ciucă: Deschiderea unor linii de finanţare din PNRR, dovada că lucrurile merg în direcţia bună

Premierul Nicolae Ciucă spune, marţi, că deschiderea unor linii de finanţare din PNRR în mai multe domenii, precum eficienţă energetică, infrastructură de transport şi educativă şi modernizarea instituţiilor publice, „este dovada faptului că lucrurile merg în direcţia bună”

237 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Deschiderea unor linii de finanţare din PNRR, dovada că lucrurile merg în direcţia bună

Ciucă: Deschiderea unor linii de finanţare din PNRR, dovada că lucrurile merg în direcţia bună

„Faptul că am reuşit în ultimele luni să deschidem linii de finanţare din PNRR în mai multe domenii – eficienţă energetică, infrastructură de transport şi educativă, modernizarea instituţiilor publice – este dovada faptului că lucrurile merg în direcţia bună. Finanţările europene şi naţionale şi dinamica atragerii lor oferă obiectivelor noastre sociale şi guvernamentale perspective certe de realizare. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, principalul plan de reformă şi investiţii al României pentru următorii patru ani, este corelat cu noile strategii sectoriale, cu obiectivele de dezvoltare durabilă. Valorificăm oportunităţile oferite de resursele europene atât prin exerciţiul bugetar precedent, cât şi prin noul cadru multianual”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul precizează că miercuri va fi semnat Acordul de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027.

„Cele 31 de miliarde euro fonduri europene de care vom beneficia prin Politica de Coeziune vor însemna un salt uriaş pentru dezvoltarea României, transpus în sprijin pentru mediul de afaceri, o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri, investiţii în sănătate şi pentru un mediu mai curat. Cu toţii am înţeles că, în vremuri de criză, este important să investim în proiecte pentru viitor. Iar Guvernul României are voinţa politică şi capacitatea instituţională să susţină concretizarea acestor proiecte”, încheie Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a participat marţi la ceremonia de semnare a contractelor pentru Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România şi Memorialul „Închisoarea Tăcerii” Râmnicu Sărat”, finanţate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici