Ciucă, despre banii din PNRR: În România avem deja 6,35 miliarde de euro

România are deja 6,35 de miliarde de euro din PNRR şi se află în plin proces de pregătire a următoarei cereri de plată, transmite premierul Nicolae Ciucă, prezent la semnarea unor contracte finanţate prin componenta „Valul Renovării” din Planul Naţional de Redresare si Rezilienţă.

523 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre banii din PNRR: În România avem deja 6,35 miliarde de euro

”Este un moment în care putem să facem o analiză a întregului proces care s-a desfăşuat până în acest moment, pe etapele de implementare a PNRR, etapele trimestriale. Până în acest moment România a reuşit să primească aprobarea şi finanţarea pentru prima cerere de plată. Alături de suma de prefinanţare şi banii din prima cerere de finanţare în România avem deja 6,35 miliarde de euro şi suntem în plin proces de pregătire a următoarei cereri de plată”.

El a amintit şi de vizita efectuată la la Bruxelles.

„Este un angajament al Românei să luăm toate măsurile pentru a ne asigura că până la finele anului 2026 vom implementaa acest plan şi vom reuşi să atragem fondurile pentru modernizarea României. (...) Am participat la o activitzate concretă prin care am reşuit să demarăm acest proces de implementare. La nivelul Ministerului Dezvoltării deja au fost făcuţi paşi înainte de finalizarea termenului, practic cu saşe luni, a acestui program. Valul Renovării este un program foarte mult aşeteptat de către români, pentru că vizează atât consolidarea şcolilor, spitalelor, a instituţiilor publice, cât şi eficientizarea energetică la aceste obiective şi a blocurilor de locuinţe,. Trebuie să monitorizăm de la nivelul mnisterului şi la nivelul fiecărei localităţi să îndeplinească procedurile tehnice pentru a accesa aceste fonduri. Avem fondurile europene, dar şi fondurile pe investiţii de la bugetul de stat care trebuie să folosite cât mai eficient pentru a ne atinge obiectivele din planul de guvernare”, încheie Ciucă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici