Ciucă, despre raportul MCV: Sunt foarte optimist că vom avea un raport pozitiv

„Cred că va fi un semn de recunoaştere a faptului că ţara noastră a făcut paşi importanţi şi că s-a încadrat în linia statelor UE, urmând ca de aici înainte să discutăm doar de mecanismul general de verificare pe stat de drept”, spune Nicolae Ciucă despre posibilitatea ridicării MCV.

84 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre raportul MCV: Sunt foarte optimist că vom avea un raport pozitiv

Nicolae Ciucă, Facebook

„Au fost demersuri conjugate la toate structurile pt a putea să ne coordonăm şi cu stafful tehnic de la Comisiei şi să putem prezenta toate datele necesare pentru clarificări, pentru că, până în acest moment, toate elementele care au fost în discuţie şi în analiză de aproape 15 ani au fost, din punctul nostru de venere, îndeplinite. Este vorba despre un examen al consolidării democraţiei şi statului de drept în România şi odată cu acest raport eu cred că va fi un semn de recunoaştere a faptului că ţara noastră a făcut paşi importanţi şi că s-a încadrat în linia statelor UE, urmând ca de aci înainte să discutăm doar de mecanismul general de verificare pe stat de drept şi sunt foarte optimist că vom avea un raport pozitiv”, spune premierul Nicolae Ciucă.

El a fost întrebat despre informaţiile apărută în spaţiul public, potrivit cărora României îi va fi ridicat Mecanismul de Cooperare şi Control.

Eurodeputatul Victor Negrescu afirmă, marţi, că există posibilitatea ca în reuniunea Colegiului Comisarilor să fie înlocuit MCV cu mecanismul comun european privind justiţia şi statul de drept pentru România, ceea ce poate ajuta mult ţara noastră în procesul de aderare la spaţiul Schengen.

„Colegiul Comisarilor va discuta astăzi (marţi - n.r.) despre raportul MCV. Se pare că va fi prezentată o analiză preliminară cu recomandări pozitive. Din informaţiile pe care le am în acest moment, se vorbeşte chiar de posibilitatea de a trece de la MCV la mecanismul comun european privind justiţia şi statul de drept. Vom vedea concluziile finale”, notează eurodeputatul Victor Negrescu.

El afirmă că acest raport pozitiv al Comisiei Europene poate ajuta mult România în procesul de aderare la spaţiul Schengen.

Mecanismul de Cooperare şi Verificare a fost impus de Comisia Europeană României încă de la aderarea la Uniunea Europeană, în anul 2007.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici