BREAKING NEWS  Ciucă, despre Schengen: Avem un optimism în ceea ce înseamnă acest demers final

„Avem un optimism în ceea ce înseamnă acest demers final şi desigur vom continua să menţinem dialogul deschis cu fiecare dintre ţările care doresc să lămurească anumite aspecte”, a spus marţi premierul Nicolae Ciucă, referitor la accederea României în spaţiul Schengen.

383 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre Schengen: Avem un optimism în ceea ce înseamnă acest demers final

Nicolae Ciucă, Facebook

Premierul spune că progresele înregistrate de România au fost demonstrate în ultimii ani şi mai ales în 2022, la graniţa non-UE a ţării.

„Aşa cum am anunţat încă de la început, de când au apărut primele semne legate de anumite aspecte care trebuie clarificate, am oferit deschidere şi disponibilitate pentru a putea să lămurim tot ceea ce este necesar astfel încât şi cei care mai au anumite dubii să poată să le ridice şi să dea un vot cât se poate de deschis faţă de accederea României în spaţiul Schengen. În toate întâlnirile bilaterale pe care le-am avut cu omologii din UE sau cu staff tehnic al ţărilor din spaţiul Schengen am discutat toate aceste aspecte şi progresele făcute de ţara noastră, progrese care au fost demonstrate prin tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, prin tot ceea ce s-a întâmplat din februarie până acum, când ţara noastră a gestionat cât se poate de bine situaţia de graniţa non-UE a României”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta susţine că România va menţine dialogul cu ţările care mai au nelămuriri.

„Cred că prin rezultatele care au fost comunicate în urma comisiilor de verificare tehnică putem să spunem de asemenea că avem un optimism în ceea ce înseamnă acest demers final şi desigur vom continua să menţinem dialogul deschis cu fiecare dintre ţările care doresc să lămurească anumite aspecte”, a precizat şeful Guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici