Ciucă: O grevă generală se declanşează în lipsa dialogului

O grevă generală se declanşează în lipsa dialogului şi a rezolvării problemelor, iar singurii care au de pierdut dacă greva se declanşează sunt părinţii şi elevii, transmite premierul Nicolae Ciucă: „Cu aceste lucruri nu avem voie să ne jucăm”.

971 afișări
Imaginea articolului Ciucă: O grevă generală se declanşează în lipsa dialogului

Problemele profesorilor sunt reale şi orice revendicare rezonabilă poate fi rezolvată, transmite premierul Nicolae Ciucă.

Guvernul face eforturi pentru a găsi soluţiile cele mai bune atât pentru ei, cât şi pentru toţi românii: „Am stabilit astăzi împreună cu sindicatele câteva direcţii şi măsuri, care arată buna noastră credinţă şi eforturile sincere pe care le depunem pentru îmbunătăţirea condiţiilor salariale, şi nu numai, din sistemul de învăţământ românesc. Problemele discutate astăzi se vor rezolva, în primul rând, prin noua lege a salarizării unitare pe care Ministerul Muncii o va finaliza până la 15 iulie.

După dialogul cu partenerii sociali, proiectul va fi înaintat Parlamentului la 1 septembrie. De asemenea, au fost propuse stimulente financiare pentru debutanţi şi pentru cadrele didactice titulare din unităţile de învăţământ aflate în zone defavorizate. Guvernul îşi menţine angajamentul de a majora salariile până la maximul grilei personalului nedidactic inclus în Anexa 8, din completarea aplicării Legii 153 a salarizării 153/2017. Măsura va fi extinsă şi pentru celelalte categorii de salariaţi prevăzute în Anexa 8.

Există un interes major pentru educaţie din partea Guvernului şi al Coaliţiei. Reformele trebuie să continue. Proiectul România Educată este un exemplu al angajamentului nostru pentru realizarea unui sistem de educaţie performant pentru toate părţile implicate: profesori, părinţi, elevi”.

Premierul le transmite profesorilor că sunt „pe un teren al deschiderii şi empatiei. Eu nu văd altă soluţie, decât cea a dialogului, până ce avem o rezolvare. Reiterez disponibilitatea mea şi a miniştrilor de resort de a sta faţă în faţă cu sindicatele oricând, oriunde, oricât. Din punctul meu de vedere o grevă generală se declanşează în lipsa dialogului şi a rezolvării problemelor.

Singurii care au de pierdut dacă greva se declanşează, în ciuda dorinţei noastre de dialog şi negociere, sunt părinţii şi elevii, care de mâine sunt într-o situaţie extrem de dificilă. Urmează examenul de capacitate şi bacalaureatul. Cu aceste lucruri nu avem voie să ne jucăm”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici