Ciucă (PC): Guvernul şi partidele vor forma un grup de lucru pentru salarizarea bugetară

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a declarat, vineri, după ce a plecat de la consultările de la Palatul Victoria, că Guvernul şi reprezentanţii partidelor vor forma un grup de lucru care să elaboreze un document pe tema salarizării bugetarilor.

25 afișări
Imaginea articolului Ciucă (PC): Guvernul şi partidele vor forma un grup de lucru pentru salarizarea bugetară

Ciucă (PC): Guvernul şi partidele vor forma un grup de lucru pentru salarizarea bugetară (Imagine: Mediafax Foto)

Ciucă a spus că premierul, reprezentanţii Guvernului şi cei ai partidelor parlamentare, au căzut de acord, în cadrul consultărilor, să formeze un grup de lucru colectiv, care, până la finalul acestei luni, să elaboreze un document referitor la salarizarea bugetarilor.

El a afirmat că, în cadrul consultărilor, s-au stabilit termene clare : grupul de lucru trebuie să se întâlnească până săptămâna viitoare, iar până la sfârşitul acestei luni trebuie să emită documentul cu privire la salarizarea bugetară.

Ciucă a menţionat că acest grup de lucru are rolul, în primul rând, "de a obliga partidele şi pe participanţii la grup să îşi asume public legea privind salarizarea bugetară".

El a mai precizat că principiile acestei legi urmează să fie elaborate, cel mai probabil, săptămţna viitoare.

Ciucă a mai spus, răspunzând unor întrebări, că premierul Călin Popescu Tăriceanu a solicitat reprezentanţilor partidelor ca unul dintre principiile legii salarizării bugetare să fie corelarea cu productivitatea şi competitivitatea economică.

De asemenea, Ciucă a precizat că salariile profesorilor vor creşte cu 50% de la termenul prevăzut de lege, după ce Curtea Constituţională a constatat că legea este constituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici