Coaliţia de guvernare ia în calcul supraimpozitarea veniturilor mai mari de 25.000 de lei brut - surse

  • Liderul social-democrat Marcel Ciolacu le-a propus liderilor coaliţiei de guvernare impozitarea progresivă, din 2024, a veniturilor mai mari de 25.000 de lei brut, spun pentru MEDIAFAX surse din PSD.
  • Ministerul de Finanţe trebuie să prezinte o analiză.
1304 afișări
Imaginea articolului Coaliţia de guvernare ia în calcul supraimpozitarea veniturilor mai mari de 25.000 de lei brut - surse

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a propus, luni, în coaliţie, impozitarea progresivă, începând de anul viitor, a veniturilor mai mari de 25.000 de lei brut, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate care au participat la şedinţa coaliţiei.

Potrivit surselor citate, măsura ar urma să se aplice atât angajaţilor bugetari, cât şi celor din mediul privat.

„Nu este exclus să fie introduse mai multe praguri, dar nu au fost avansate procente”, precizează sursele social-democrate.

Ministerul de Finanţe a primit termen o săptămâna pentru a face o analiza şi să prezinte situaţia românilor cu salarii de peste 25.000 de lei brut.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut în cadrul şedinţei de luni a coaliţiei să nu se facă tăieri salariale, potrivit unor surse de pe scena politică. De asemenea, regula privind cumulul pensiei cu salariul nu se va face prin ordonanţă de urgenţă, au stabilit membrii coaliţiei, au mai anunţat sursele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici