Codrin Ştefănescu: PDL, PSD şi PNL folosesc "bani negri" în campania pentru locale

Candidatul PC la Primăria Capitalei, Codrin Ştefănescu, a cerut, marţi, partidelor să îşi facă publice bugetele de campanie, arătând că începând de săptămâna viitoare va veni cu "probe, cu declaraţii înregistrate" privind "banii negri" care vor fi folosiţi în campanie.

44 afișări
Imaginea articolului Codrin Ştefănescu: PDL, PSD şi PNL folosesc "bani negri" în campania pentru locale

Codrin Ştefănescu: PDL, PSD şi PNL folosesc "bani negri" în campania pentru locale (Imagine: MEdiafax Foto)

Ştefănescu a acuzat, într-o conferinţă de presă, PDL, PSD şi PNL că folosesc sume uriaşe în această campanie şi că este vorba despre "bani negri şi despre "o invazie a lăcustelor politice".

El a arătat că are informaţii că bugetul PDL va fi de 12 -14 milioane de euro, iar numai taxa de înscriere pe lista de candidaţi este între 35.000 euro şi 150.000 euro.

Ştefănescu a spus că şi candidatul PNL la Sectorul 6, Antonel Tănase, este prezent în toate comisiile de licitaţii, având ca obiect asfaltarea şi reparaţiile de poduri, precum şi vânzarea de cisterne. "La PNL Sector 6 se vorbeşte de un buget de 3 milioane de euro", a adăugat Codrin Ştefănescu.

El a spus că, potrivit unor surse, la PSD Marian Vanghelie îşi plăteşte consilierii care au fost ai lui Tony Blair cu 600.000 euro şi că bugetul de campanie s-ar ridica la 8 milioane de euro. Ştefănescu a adăugat că preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a acuzat pe Vanghelie că are averi ilegale.

"Îi cer public preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, să solicite public verificarea averii lui Marian Vanghelie", a spus Codrin Ştefănescu. El a apreciat că la PSD este o "degringoladă", sunt două tabere, una care-l susţine pe Sorin Oprescu şi alta pe Marian Vanghelie, iar acestea se sabotează unele pe altele.

"Fiecare are infiltrat în tabăra cealaltă tot felul de oameni şi eu nu fac decât să stau şi să ascult şi să verific informaţiile", a precizat Ştefănescu, răspunzând la întrebarea de unde deţine probele şi declaraţiile înregistrate privind banii altor partide.

El a spus că acelaşi lucru se întâmplă şi la PNL şi la PDL, unde are exista câte 2-3 tabere. Codrin Ştefănescu a adăugat că poziţia sa este similară cu cea a lui Traian Băsescu, atunci când a candidat pentru prima dată la . "El era vocal şi hotărât ca şi mine. Sunt buturuga mică care răstoarnă carul mare", a mai spus Ştefănescu.

Codrin Ştefănescu a precizat că bugetul PC de campanie pentru Primăria Capitalei se ridică la 300.000 de euro, bani provenind din sponsorizări din partea membrilor de partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici