COMENTARIU Sorin Avram | Cîţu a tăiat, Cîţu a dat, fie premierul Cîţu aplaudat!

În aplauzele şi uralele publicului spectator, în special a celui din mediul privat, premierul Florin Cîţu a tăiat sporul de 30% acordat angajaţilor din prefecturi.

4232 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram | Cîţu a tăiat, Cîţu a dat, fie premierul Cîţu aplaudat!

COMENTARIU Sorin Avram | Cîţu a tăiat, Cîţu a dat, fie premierul Cîţu aplaudat!

Cu mici excepţii, a celor care sunt implicaţi în activitatea centrelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, ceilalţi salariaţi ai prefecturilor nu au de ce primi sporul, pentru că nu fac nimic altceva în afară de a veni la birou la ora 08.00 şi de a rupe uşile instituţiilor la ora 16.00.

Numai că în drum spre casă, participanţii la spectacolul oferit de Florin Cîţu ar trebui să se gândească la faptul că până la a veni PNL la guvernare, prefecturile funcţionau cu un singur subprefect. Însă, pentru a-şi mulţumi activiştii, dar şi pentru a-şi consolida poziţia în Parlament, pentru a se bucura de sprijinul PMP, liberalii au deblocat şi cel de-al doilea post de subprefect.

Între timp, PMP a dispărut din Parlament, dar PNL s-a aliat cu USR-PLUS şi cu UDMR. Pentru ca toată lumea să fie mulţumită, în prefecturi s-a înfiinţat funcţia de secretar general. E greu de spus ce va face acest secretar general, pe lângă faptul că va încasa un salariu net de aproape 10.000 de lei. 

Ei bine, veniturile celui de-al doilea subprefect şi cele ale secretarului general valorează cam cât sporurile a mai bine de jumătate dintre angajaţii prefecturilor, sporuri pe care premierul Florin Cîţu le-a tăiat în aplauzele şi uralele publicului.

Să mai spună cineva că este austeritate. Din contră, iată că Guvernul Cîţu înfiinţează noi locuri de muncă sau, mă rog, de stat în fotolii comode. Şi încă posturi bine plătite, cum este cel de secretar general al prefecturii, lucru pentru care Florin Cîţu merită aplaudat. De către partidele din coaliţie şi, evident, beneficiarii posturilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici