Comisia de buget din Senat a avizat negativ Ordonanţa de amânare a măririi salariilor

Comisia de buget din Senat a dat, marţi, aviz negativ în cazul Ordonanţei de Urgenţă 136/2008 care amână majorările salariale din învăţământ, decizia fiind luată în urma consultării telefonice a membrilor.

21 afișări
Imaginea articolului Comisia de buget din Senat a avizat negativ Ordonanţa de amânare a măririi salariilor

Comisia de buget din Senat a avizat negativ Ordonanţa de amânare a măririi salariilor

"Cu un vot pentru, al meu, o abţinere, a reprezentantului UDMR Zoltán-Lajos Szentmiklósi, în timp ce restul membrilor, de la PSD, PC, PDL şi PRM au votat împotrivă, comisia de buget-finanţe a dat aviz negativ ordonanţei 136/2008", a declarat preşedintele comisiei, senatorul PNL Paul Păcuraru.

El a mai menţionat că decizia nu a fost luată în cadrul unei şedinţe, ci în urma consultării telefonice a fiecărui membru al comisiei.

"Am ţinut ca fiecare senator să fie consultat telefonic. Aşa mi s-a părut corect. În fond, ne cunoaştem şi fiecare senator va putea confirma în plen poziţia pe care a avut-o”, a explicat Păcuraru.

Comisia pentru învăţământ din Senat a adoptat, marţi, cu unanimitate de voturi, un raport de respingere a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului care amână majorările salariale din învăţământ.

Comisia juridică din Senat nu a reuşit marţi să avizeze Ordonanţa de Urgenţă 136/2008 care amână majorările salariale din învăţământ., rezultatul votului fiind la egalitate, 3 voturi pentru aviz favorabil şi 3 voturi pentru aviz nefavorabil.

Ordonanţa de urgenţă privind amânarea majorării salariilor din învăţământ va fi dezbătută, luni, de plenul Senatului, cu raport de la comisiile sesizate în fond, de învăţământ şi de cultură, avizele comisiei de muncă şi juridică nefiind obligatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici