Comisia de revizuire a introdus în Constituţie alegerea Consiliului Regional şi a preşedintelui CR

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, marţi, o serie de amendamente propuse de deputatul PNL Dan Motreanu prin care sunt introduse în Legea fundamentală prevederile privind activitatea Consiliului Regional şi a preşedintelui CR, precum şi alegerea acestora prin vot.

151 afișări
Imaginea articolului Comisia de revizuire a introdus în Constituţie alegerea Consiliului Regional şi a preşedintelui CR

Comisia de revizuire a introdus în Constituţie alegerea Consiliului Regional şi a preşedintelui CR (Imagine: Shutterstock)

Membrii Comisiei de revizuire au introdus în proiectul de modificare a Constituţiei prevederile legate de Consiliul Regional şi preşedintele acestui for.

Astfel, articolul 122 din Legea fundamentală este completat cu precizarea "Consiliul regional este autoritatea administraţiei publice pentru coordonarea activităţii consiliilor judeţene, în vederea realizării serviciilor publice de interes regional".

De asemenea, textul constituţional va menţiona: "consiliul judeţean şi consiliul regional sunt alese şi funcţionează în condiţiile legii".

"Preşedintele consiliului judeţean şi preşedintele consiliului regional sunt aleşi şi îndeplinesc atribuţii în condiţiile legii", se mai arată în completările aduse actualului text al Constituţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici