Comisia Europeană a clasat două proceduri de infringement împotriva României

Procedurile de infrigement privind stabilirea galeriei de avertismente ilustrate care trebuie utilizate pe produsele din tutun şi condiţiile de intrare şi de şedere în România în scopul ocupării unui loc de muncă în calitate de lucrători sezonieri au fost clasate de Comisia Europeană, anunţă MAE.

471 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a clasat două proceduri de infringement împotriva României

Comisia Europeană a clasat două proceduri de infringement împotriva României

”A fost remarcată clasarea de către Comisia Europeană a două proceduri de infringement care fuseseră declanşate împotriva României: cauza 2016/0567 privind necomunicarea măsurilor de transpunere a Directivei delegate 2014/109/UE de modificare a anexei II la Directiva 2014/40/UE prin stabilirea galeriei de avertismente ilustrate care trebuie utilizate pe produsele din tutun, respectiv cauza 2016/0812 privind necomunicarea măsurilor de transpunere a Directivei 2014/36/UE privind condiţiile de intrare şi de şedere a resortisanţilor ţărilor terţe în scopul ocupării unui loc de muncă în calitate de lucrători sezonieri”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.

Deciziile Comisiei Europene au fost prezentate de ministrul delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu, miercuri, la şedinţa săptămânală a Comitetului de Coordonare a Sistemului naţional de gestionare a Afacerilor Europene, în cadrul căreia au fost discutate deciziile aferente perioadei 30 iunie – 14 iulie 2017, privind stadiul transpunerii directivelor europene în legislaţia naţională.
La întâlnire au participat reprezentanţi la nivel de secretar de stat ai mai multor ministere, reprezentanţi ai Parlamentului şi ai autorităţilor locale.
Alte două dosare au fost închise ”favorabil”. Unul se referă la necomunicarea măsurilor prin care au fost transpuse deciziile JAI privind ”organizarea şi conţinutul schimbului de informaţii extrase din cazierele judiciare între statele membre”, iar altul având ca obiect evaluarea transpunerii şi implementării unei directive privind performanţa energetică a clădirilor.

”De asemenea, au fost închise favorabil două dosare EU Pilot: Dosarul 8156/15/JUST a avut ca obiect necomunicarea măsurilor de transpunere a Deciziei-cadru 2009/315/JAI privind organizarea şi conţinutul schimbului de informaţii extrase din cazierele judiciare între statele membre, respectiv Dosarul 7949/15/ENER a avut ca obiect evaluarea transpunerii, implementării şi aplicării corecte, de către România, a prevederilor Directivei 2010/31/UE privind performanţa energetică a clădirilor”, mai precizează MAE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici