Nobuo Kishi, ministrul de Externe al Japoniei: România este atractivă pentru mediul de afaceri japonez/ Surse: Companiile japoneze şi-ar putea reloca afaceri din Marea Britanie în România

Ministrul de Externe al Japoniei, Nobuo Kishi, a arătat, miercuri, în timpul întrevederii pe care a avut-o cu Klaus Iohannis, că, pentru ţara sa, România este un partener important, cu o creştere economică solidă, care o face atractivă pentru mediul de afaceri japonez.

450 afișări
Imaginea articolului Nobuo Kishi, ministrul de Externe al Japoniei: România este atractivă pentru mediul de afaceri japonez/ Surse: Companiile japoneze şi-ar putea reloca afaceri din Marea Britanie în România

Ministrul de Externe al Japoniei, Nobuo Kishi: România, atractivă pentru mediul de afaceri japonez

”Agenda de discuţii a inclus un schimb de vederi asupra stadiului şi perspectivelor de consolidare a parteneriatului dintre România şi Japonia, cu accent pe dinamizarea contactelor politice de nivel şi a cooperării economice, respectiv asupra aprofundării schimburilor culturale şi inter-umane. Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat dorinţa României de aprofundare a relaţiilor excelente, de parteneriat, dintre cele două state, precum şi pentru intensificarea contactelor politice de nivel. La rândul său, Ministrul de Stat pentru Afaceri Externe Nobuo Kishi a arătat că, pentru Japonia, România este un partener important, a cărui relevanţă strategică a crescut în ultimii ani, având în acelaşi timp o creştere economică solidă, care o face atractivă pentru mediul de afaceri japonez. Înaltul oficial a subliniat că Japonia doreşte extinderea şi întărirea cooperării cu România”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a încurajat realizarea de noi investiţii japoneze în ţara noastră, a cărei economie are un potenţial mare, inclusiv prin valorificarea oportunităţilor sporite de cooperare economică ce se deschid în relaţia României cu Japonia în contextul finalizării negocierilor Acordului de Parteneriat Economic şi a Acordului de Parteneriat Strategic UE-Japonia, cu ocazia Summitului UE-Japonia din 6 iulie 2017. Preşedintele Klaus Iohannis a salutat finalizarea celor două Acorduri şi a subliniat susţinerea pe care ambele state o acordă valorilor comerţului liber.

De asemenea, preşedintele României şi ministrul de stat Nobuo Kishi au avut un schimb de vederi asupra ”evoluţiilor preocupante” din Peninsula Coreeană.

”Preşedintele Iohannis a reiterat poziţia fermă a României privind acţiunile Coreei de Nord care sunt de natură să încalce rezoluţiile relevante ale Consiliului de Securitate ONU”, se mai menţionează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Companiile japoneze din Marea Britanie şi-ar putea reloca afacerile în România

Companiile japoneze din Marea Britanie vor să-şi mute, în contextul Brexit, afacerile în România datorită creşterii economice înregistrate de ţara noastră, dar cer Guvernului să asigure un mediu economic predictibil, au declarat miercuri pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu ministrul de Externe al Japoniei, Nobuo Kishi. Premierul român i-a transmis, prin intermediul şefului diplomaţiei nipone, o invitaţie omologului său, Shinzo Abe, de a vizita România în perioada următoare.

Nobuo Kishi i-ar fi spus premierului român, potrivit unor surse guvernamentale, că, în contextul Brexit, firmele japoneze din Marea Britanie vor să-şi reloce afacerile în ţara noastră, atrase de creşterea economică înregistrată în ultima perioadă, însă au cerut autorităţilor de la Bucureşti asigurarea unui mediu economic predictibil.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici