Premierul Tudose despre introducerea impozitului pe gospodărie: Cât de repede se poate, dar nu forţând. Nu suntem pregătiţi/ Când se va ajunge la taxă de solidaritate vom găsi destinaţia pentru bani

Guvernul nu renunţă la intenţia introducerii impozitului pe gospodărie, însă premierul Mihai Tudose a ţinut să precizeze că aceasta se va face doar atunci când statul va avea infrastructura necesară, iar populaţia pregătită să accepte această nouă modalitate de impozitare.

1508 afișări
Imaginea articolului Premierul Tudose despre introducerea impozitului pe gospodărie: Cât de repede se poate, dar nu forţând. Nu suntem pregătiţi/  Când se va ajunge la taxă de solidaritate vom găsi destinaţia pentru bani

Tudose, despre introducerea impozitului pe gospodărie: Cât de repede se poate, dar nu forţând. Nu suntem pregătiţi

Impozitul pe gospodărie nu era neapărat făcut să aducă mai mulţi bani la buget. Era făcut să uşureze povara fiscală pe cetăţean. Era mai bine pentru el să-şi poată deduce anumite cheltuieli pentru care astăzi nu-i dă nimeni factură, nu-i dă nimeni chitanţă sau bon. E la mica înţelegere, iar el plăteşte oricum”, a declarat Mihai Tudose la Realitatea TV.

El a ţinut să precizeze că impozitul pe gospodărie va fi introdus doar după o pregătire temeinică populaţiei.

Nu este momentul acum, nu suntem pregătiţi. Va trebui să lucrăm foarte bine la implementarea acestui tip de impozitare atât din punct de vedere al structurii statului, pentru că este vorba şi de o componentă tehnică, cât şi o componentă umană - acei consultanţi fiscali plătiţi de stat şi care îi ajută pe cetăţeni. E foarte greu să presupunem noi acum că toată populaţia României va şti să completeze formularele, cum se fac deducerile în acest sistem, dar voi fi acei consultanţi fiscali care asta vor face”, a spus Tudose.

El nu a vrut să dea un termen clar pentru introducerea impozitului pe gospodărie.

Cât de repede se poate, dar nu forţând. Un an, doi sau trei, dar asta este o ţintă spre care trebuie să ne îndreptăm dacă vrem să fim o ţară normală, civilizată. Pe lângă partea de stat, care ţine de Guvern, va trebui să lucrăm şi la acceptarea acestui sistem de către populaţie şi că acesta este un bine pentru cetăţeni”, a afirmat şeful Executivului.

Mihai Tudose a ţinut să menţioneze că nicio schimbare fundamentală în politica fiscală a statului român nu se va face decât în urma unor dezbateri publice: ”România este şi va fi o ţară stabilă din punct de vedere politic şi fiscal. Când se va modifica ceva, se va modifica doar cu consultare publică extinsă, nu prin ordonanţe”.

Mihai Tudose: Când se va ajunge la taxă de solidaritate vom găsi destinaţia pentru bani

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, că nu s-a ajuns încă la o taxă de solidaritate, dar că atunci când se va stabili se va şti care va fi destinaţia banilor. Întrebat dacă el va plăti această taxă, premierul a răspuns că „depinde de prag”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La taxa de solidaritate, slavă Domnului, încă nu am ajuns, dar când vom ajunge vom găsi destinaţia pentru bani. Este evident pentru cei care câştigă cel mai puţin. Acei bani se vor duce pentru categoriile cele mai defavorizate – că e vorba de copii, de cei mai în vârstă, ori cu diverse grade de handicap. Dar, repet, deocamdată nu vorbim despre aşa ceva. Nu este decât o simulare”, a declarat Mihai Tudose la Realitatea Tv.

Întrebat dacă el va plăti taxă de solidaritate, premierul a răspuns că depinde de pragul care va fi stabilit.

Tototdată, Tudose a spus că înainte de a vorbi despre care va fi pragul, trebuie să vadă simulările pentru această taxă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici