Comisia Europeană a clasat o procedură de infringement împotriva României pe domeniul păduri

Comisia Europeană a clasat o procedură de infringement, declanşată împotriva României pentru management defectuos în domeniul Păduri, informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

1131 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a clasat o procedură de infringement împotriva României pe domeniul păduri

Comisa Europeană a clasat o procedură de infringement împotriva României pe domeniul păduri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AP)

”Comisa Europeană a clasat cauza 2015/2152 – acţiune în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor ce revin statului român în temeiul art. 10 alin. (1) – (2), al art. 11 şi al art. 19 din Regulamentul nr. 995/2010 de stabilire a obligaţiilor care revin operatorilor care introduc pe piaţă lemn şi produse de lemn, precum şi în temeiul art. 7 alin. (1) din Regulamentul nr. 2173/2005 privind instituirea unui regim de licenţe FLEGT pentru importurile de lemn în Comunitatea Europeană”, arată Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.

Declanşarea infringementului ar fi însemnat penalităţi de până la 200.000 euro în fiecare zi, până când România s-ar fi conformat cu legislaţia europeană. Costurile pentru plata amenzilor ar fi fost suportate din bugetul de stat.

Decizia clasării cauzei de infringement s-a bazat pe modificările din legislaţia silvică, prin care au fost înăsprite sancţiunile, precum şi pe comunicările regulate către Comisa Europeană privind realizările de până acum în ceea ce priveşte trasabilitatea lemnului, arată ministerul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici