Comisia juridică a amânat discutarea modificărilor la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, fără să stabilească un termen

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat, luni, discutarea celor 22 de proiecte de lege de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, fără să stabilească un termen pentru dezbaterea lor.

280 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a amânat discutarea modificărilor la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, fără să stabilească un termen

Comisia juridică a amânat discutarea modificărilor la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, fără să stabilească un termen (Imagine: Razvan Chirica/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele comisiei, Ciprian Nica, deputat PSD, a anunţat în şedinţa comisiei că modificările la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală nu vor mai fi discutate marţi deoarece s-a schimbat programul.

"Nu se va discuta mâine (marţi - n.r.) pachetul privind modificările propuse pe Codul Penal şi pe Codul de Procedură Penală datorită faptului că s-a modificat programul, la ora 12.00 avem plen reunit şi vom anunţa o dată ulterioară când vor reintra în discuţia Comisiei juridice", a spus Nica.

Comisia nu a stabilit un termen pentru discutarea acestor proiecte şi, având în vedere că mai este doar o săptămână până la finalul sesiunii parlamentare, dezbaterile asupra modificărilor la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală nu ar putea fi reluate mai devreme de sesiunea din toamnă.

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a ameninţat, duminică, cu retragerea de la guvernare dacă PSD "modifică pe furiş" Codul Penal în Parlament, el spunând că le-a transmis acest lucru şi premierului Victor Ponta şi PSD.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, maţea trecută, că CSM, ICCJ, Ministerul Justiţiei să trimită punctele de vedere referitorare la dezbaterea a 22 de proiecte de lege de modificare a Codurilor Penal şi de Procedură Penală.

Membrii comisiei au introdus atunci pe ordinea de zi cele 22de propuneri legislative. Vicepreşedintele comisiei, deputatul Ciprian Nica (PSD) a propus termenul de o săptămână pentru avizul asupra acestor proiecte, încă reprezentanţii CSM şi ICCJ au solicitat un termen de două săptămâni, pe motiv ca nu este suficient timp pentru avizare.

CSM a dat, luni, aviz negativ propunerilor legislative de modificare a codurilor penal şi de procedură penală, printre prevederile cu care magistraţii nu sunt de acord fiind dezincriminarea conflictului de interese şi modificarea condiţiilor privind luarea măsurilor preventive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici