Comisia juridică a Senatului nu a dat o sancţiune în cazul Drăghici

Comisia juridică a Senatului a luat act, marţi, de incidentul petrecut între avocatul Alice Drăghici, membru al CNI, şi angajaţii ANI, însă nu a dispus vreo sancţiune, recomandând doar ca astfel de incidente să nu se mai întâmple.

18 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a Senatului nu a dat o sancţiune în cazul Drăghici

Avocata Alice Drăghici (Imagine: Mediafax Foto)

Ea afirmă, în memoriul adresat membrilor CNI în replică la reclamaţia făcută de conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), că a făcut un demers "profesional" şi "onest" atunci când s-a prezentat la ANI să se intereseze de soarta dosarului medicului Brădişteanu.

Drăghici a admis că s-a dus, în 11 septembrie, la sediul ANI, dar că discuţiile au fost purtate în public tocmai pentru că nu doreşte să confere conversaţiei "un caracter ocult".

Referitor la momentul 11 septembrie, Drăghici susţine că, "în virtutea aceloraşi raporturi de pură colegialitate", s-a prezentat la sediul ANI dorind să ia legătura cu preşedintele Agenţiei, Cătălin Macovei. Motivul întâlnirii era acela de a-i comunica lui Macovei că sesizarea instanţei de către ANI în cazul Brădişteanu s-a făcut cu încălcarea unor proceduri.

În acest context, Drăghici recunoaşte că a rugat-o pe şefa de cabinet a secretarului general al ANI să o cheme pe inspectoarea Luisa Badiu, căreia i-a spus că medicul Brădişteanu este deja trimis în judecată, bunurile mobile ale acestuia sunt sub sechestru, iar procedura disciplinară "trebuie în mod obligatoriu suspendată până la soluţionarea definitivă a dosarului penal".

Drăghici relatează că, în timpul "scurtei conversaţii" purtate cu Badiu, în camera în care se aflau a intrat secretarul general al ANI, Horia Georgescu, chemat de secretara lui, care a invitat-o în biroul său, afară rămânând inspectoarea Badiu.

"Secretarul general mi-a reproşat că am luat legătura cu un inspector fără să-i cer permisiunea, situaţie în care i-am răspuns că nu are nicio calitate în conducerea Agenţiei, că funcţia sa nu priveşte inspecţia de integritate ci are ca obiect chestiuni de natură administrativă, iar în lipsa persoanelor care au în competenţă reprezentarea ANI dar nu se aflau la locul de muncă am considerat că este suficientă discuţia cu un inspector, pe care am purtat-o în mod deliberat în Secretariat pentru a nu lăsa să planeze vreo îndoială în legătură cu onestitatea demersului meu", scrie Alice Drăghici în memoriul către CNI.

Avocatul susţine că schimbul de replici "a degenerat în acuze aduse de Horia Georgescu". Avocatul afirmă că Georgescu a acuzat-o de faptul că ar fi încercat să obţină date în legătură cu persoana lui de la DNA, fostul său loc de muncă.

"Împrejurare pe care am confirmat-o deoarece atitudinea pe care o adoptă şi felul deschis în care se manifestă ca şi conducător al ANI mi s-a părut, în decursul timpului, nu doar nepotrivit, dar şi împotriva legii", scrie Drăghici.


Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici