Comisia juridică din Senat nu a reuşit să avizeze OUG privind amânarea măririi salariilor

Comisia juridică din Senat nu a reuşit marţi să avizeze Ordonanţa de Urgenţă 136/2008 care amână majorările salariale din învăţământ., rezultatul votului fiind la egalitate, 3 voturi pentru aviz favorabil şi 3 voturi pentru aviz nefavorabil.

14 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică din Senat nu a reuşit să avizeze OUG privind amânarea măririi salariilor

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Norica Nicolai (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu am reuşit să dăm aviz pentru că votul a fost la egalitate, ca atare, nemaiexistând prevederea care să vizeze decizia preşedintelui, Comisia juridică a înaintat acest raport despre dezbaterea de astăzi", a declarat preşedintele Comisiei juridice, Norica Nicolai.

Ea a mai spus că parlamentarii liberali din comisie au considerat că ordonanţa este justificată din toate punctele de vedere.

În favoarea unui aviz favorabil au votat liberalii Ion Basgan, Mario Oprea şi Norica Nicolai, iar împotrivă Doru Ioan Tărăcilă (PSD), Gheorghe Constantin (PDL) şi Gavrilă Vasilescu(PC).

"Din punctul nostru de vedere, două argumente au fost importante. Unu - patru ani de ordonanţe, iar Parlamentul s-a văzut că nu este unică autoritate legiutoare a ţării. A doua chestiune, extrem de importantă, în acest domeniu, este că, în acest moment, apreciem că nu există o situaţie excepţională care să permită Guvernului să emită ordonanţe de urgenţă", a declarat senatorul PSD Doru Ioan Tărăcilă.

El a recunoscut că votul pe care l-a dat a fost unul politic."La dezbaterea unei legi nu există chestiuni procedurale,. Atât timp cât suntem în cvorum, fiecare senator are dreptul, prin vot, să-şi exprime punctul de vedere în legătură cu o lege. Poziţia mea este şi poziţia PSD, de a respinge ordonanţa de urgenţă", a spus Tărăcilă.

La rândul său, senatorul PDL Gheorghe Constantin a apreciat că rezultatul votului este adoptarea unui aviz nefavorabil, deoarece nu s-a întrunit majoritate de voturi pentru un aviz favorabil.

"Din punctul meu de vedere, faptul că pentru un aviz favorabil trebuia o majoritate înseamnă că nu se poate da decât unul nefavorabil", a afirmat democrat-liberalul.

Comisia juridică va înainta plenului un raport despre dezbaterile de marţi, în care vor fi stipulate cele două poziţii.

Comisia pentru învăţământ din Senat a adoptat, marţi, cu unanimitate de voturi, un raport de respingere a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului care amână majorările salariale din învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici