Comisia juridică din Senat va discuta săptămâna viitoare despre reexaminarea Legii pensiilor

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Greblă (PSD), a declarat marţi că legea, Constituţia şi regulamentele nici nu intezic extinderea examinării, nici nu prevăd strict că reexaminarea unui act normativ se limitează la articolele invocate şeful statului în cerere.

23 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică din Senat va discuta săptămâna viitoare despre reexaminarea Legii pensiilor

Comisia juridică din Senat va discuta săptămâna viitoare despre reexaminarea Legii pensiilor (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Greblă a percizat că membrii comisiei se vor întruni săptămâna viitoare pentru a da "un aviz consultativ de specialitate" în legătură cu limitele reexaminării.

Toni Greblă a menţionat că Legea privind sistemul unitar al pensiilor publice nu a fost votată niciodată în Senat.

"În Senat a trecut prin procedura adoptării tacite datorită unei înţelegeri între PDL şi UDMR, care au tras de timp ca să nu mai putem face amendamente, iar în Camera Deputaţilor a fost adoptată fără cvorumul necesar, astfel încât putem aprecia că ea nu a fost niciodată votată de Senat", a arătat senatorul PSD.

"Dacă tot nu a fost niciodată votată de Senat şi dacă avem precedentul de la Legea ANI, în care a fost reexaminată peste solicitarea preşedintelui, atunci s-a conturat un punct de vedere majoritar că, profitând de această ocazie, legea trebuie reexaminată în ansamblul ei, fie şi pentru a fi o lege credibilă", a explicat el decizia luată de majoritatea membrilor conducerii Senatului.

Biroul Permanent al Senatului a cerut, marţi, Comisiei juridice să precizeze, în termen de o săptămână, dacă senatorii pot discuta, cu ocazia reexaminării Legii pensiilor, şi alte prevederi decât cea invocată de preşedintele Traian Băsescu, referitoare la vârsta de pensionare la femei.

Preşedintele Băsescu a cerut, joi, reexaminarea legii având obiecţii faţă de un singur articol al acesteia, respectiv prevederea referitoare la vârsta standard de pensionare pentru femei, şeful statului cerând stabilirea acesteia la 63 de ani, nu la 65 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici