Consiliul de Afaceri Generale a adoptat concluziile asupra rapoartelor privind MCV

Consiliul de Afaceri Generale (CAG a adoptat, luni, concluziile Consiliului asupra rapoartelor MCV privind România şi Bulgaria, menţionând că Mecanismul rămâne un instrument potrivit pentru cele două ţări şi că aşteaptă evaluarea generală pe care o va face Comisia în vara anului 2012.

347 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Afaceri Generale a adoptat concluziile asupra rapoartelor privind MCV

Consiliul de Afaceri Generale a adoptat concluziile asupra rapoartelor privind MCV (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Consiliul notează "buna cooperare a României şi Bulgariei cu Comisia Europeană şi cu alte state membre".

De asemenea, Consiliul menţionează că salută eforturile şi voinţa politică dovedite de guvernele României şi Bulgariei în legătură cu reforma.

CAG constată că în cele două state cadrul legal necesar pentru reformă este funcţional. Consiliul încurajează cele două ţări să ia măsurile necesare rămase pentru a răspunde cerinţelor Mecanismului.

Consiliul precizează că în România lupta împotriva corupţiei ar trebui să rămână o prioritate de top.

"Rezultate mai bune ar trebui demonstrate în ceea ce priveşte confiscarea averilor nejustificate şi în aplicarea de sancţiuni de descurajare în cazurile de incompatibilitate", se arată în documentul adoptat de Consiliu.

Comisia Europeană a publicat, în iulie, raportul privind progresele înregistrate de justiţia din România.

Documentul recomandă ca România să dovedească un istoric de decizii de management în sistemul judiciar adoptate în mod transparent şi obiectiv, inclusiv prin sistemul de promovare la ICCJ, solicită măsuri pentru intrarea în vigoare a noului Cod Civil şi cere României rezultate în anchetele vizând spălarea banilor şi lege pentru confiscarea extinsă.

Cu acea ocazie, Comisia a anunţat că în vara anului 2012 va fi publicată o analiză completă a evoluţiei MCV privind România şi Bulgaria din 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici