Contacte reluate. Dăncilă, întâlnire miercuri cu Tăriceanu, după ce luni nu s-a prezentat la întrevederea coaliţiei

Viorica Dăncilă va avea o întâlnire, miercuri, ora 18.00 la Vila Lac, cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX. Premierul a lipsit de la întrevederea de luni a coaliţiei.

452 afișări
Imaginea articolului Contacte reluate. Dăncilă, întâlnire miercuri cu Tăriceanu, după ce luni nu s-a prezentat la întrevederea coaliţiei

Contacte reluate. Dăncilă, întâlnire miercuri cu Tăriceanu, după ce luni nu s-a prezentat la întrevederea coaliţiei

Şedinţa coaliţiei a avut oricum loc, luni, a anunţat secretarul general al PSD Mihai Fifor, precizând că discuţia a fost una „productivă”, iar relaţiile în interiorul alianţei sunt sunt stabile şi funcţionale. Cu toate acestea, Fifor nu a comentat nimic despre absenţa Vioricăi Dăncilă de la întrunire.

Purtătorul de cuvânt al ALDE Varujan Vosganian a transmis, ulterior întrevederii, că ALDE aşteaptă răspunsul privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării guvernării şi să prezinte opţiunea „între relansare şi supravieţuire”.

Totodată, vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a acuzat PSD că dă dovadă de un dublu limbaj în privinţa coaliţiei de guvernare. El a adăugat că nu e prima dată când PSD încearcă să scoată ALDE de la guvernare, purtând negocieri cu alte partide în acest sens.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că la întâlnirea de luni au participat Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici, care au aşteptat aproximativ 20 de minute să vină Viorica Dăncilă, reprezentanţii PSD anunţând că premierul urmează să ajungă

În cele din urmă, discuţia a început fără liderul PSD, nefiind oferit vreun argument legat de absenţa Vioricăi Dăncilă de la şedinţa cu ALDE.

Potrivit surselor citate, conducerea ALDE le-a reproşat celor doi miniştri PSD că social-democraţii nu iau poziţie şi nu îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis pentru acţiunile sale, lăsând acest lucru doar în sarcina reprezentanţilor ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că Guvernul funcţionează din inerţie şi nu vrea să facă parte dintr-un Executiv „impotent”.

În replică, premierul Viorica Dăncilă a spus că în cazul în care ALDE va ieşi de la guvernare, atunci PSD va cere sprijinul altor formaţiuni politice.

Preşedintele social-democraţilor a adăugat, referitor la acuzaţiile lui Călin Popescu Tăriceanu, că un partid nu poate să fie şi la putere şi în Opoziţie, iar percepţia publică este legată de coaliţie, nu doar de PSD. Dăncilă a mai precizat că are responsabilitatea de a asigura stabilitatea.

Conform programului oficial, şeful Executivului participă miercuri, de la ora 13.00, la şedinţa de Guvern, iar de la 17.00, are o întâlnire, tot la Palatul Victoria, cu reprezentanţi ai Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici