Contestaţia lui Băsescu faţă de modificările Legii Curţii de Conturi, respinsă de CC

Contestaţia preşedintelui Traian Băsescu privind proiectul de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a Curţii de Conturi a fost respinsă, miercuri, de Curtea Constituţională (CC).

13 afișări
Imaginea articolului Contestaţia lui Băsescu faţă de modificările Legii Curţii de Conturi, respinsă de CC

Curtea de Conturi - sediu (Imagine: Mediafax Foto)

Cu majoritate de voturi, judecătorii Curţii Constituţionale au constatat că textele din Legea pentru modificarea şi completarea Legii 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi - criticate de şeful statului - sunt constituţionale.

Preşedintele Băsescu contesta, în sesizarea de neconstituţionalitate a Legii privind Curtea de Conturi, articolele care permit instituţiei să se organizeze şi să funcţioneze prin regulament intern şi să stabilească amenzi, precum şi pe cele referitoare la pensii, numirea consilierilor şi suspendări.

Şeful statului nota, în sesizare, că articolul 107 alineatul 4, referitor la dreptul persoanelor care au îndeplinit funcţia de consilier de conturi pe durata unui mandat complet de a beneficia, la data pensionării, de pensie de serviciu, în cuantumul prevăzut de legea pentru magistraţi, este contrar dispoziţiilor articolului 16 alineatul 1 din Constituţie, a comunicat Administraţia prezidenţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici