Corlăţean a vorbit la telefon cu secretarul general al Consiliului Europei. Ce i-a transmis ministrul de Externe acestuia

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a avut, miercuri, o convorbire telefonică cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, el subliniind, conform unui comunicat MAE, necesitatea respectării cu stricteţe a independenţei CC de către toţi actorii politici din România.

1433 afișări
Imaginea articolului Corlăţean a vorbit la telefon cu secretarul general al Consiliului Europei. Ce i-a transmis ministrul de Externe acestuia

Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, ministrul l-a informat pe secretarul general al Consiliului Europei în legătură cu ultimele evoluţii politice din România în perspectiva deciziei finale a Curţii Constituţionale referitoare la rezultatele referendumului de demitere a Preşedintelui României.

"În cadrul discuţiilor a fost reafirmat angajamentul Guvernului României privind respectarea principiilor fundamentale ale statului de drept, independenţei justiţiei şi a Curţii Constituţionale, astfel cum au fost confirmate în repetate rânduri de prim-ministrul Victor Ponta. Ministrul Titus Corlăţean a subliniat, în acest context, necesitatea respectării cu stricteţe a independenţei Curţii Constituţionale de către toţi actorii politici din România", se arată în comunicatul MAE.

Conform sursei citate, secretarul general al Consiliului Europei a exprimat acordul şi aprecierea pentru stabilirea unui canal de legătură direct între autorităţile guvernamentale române şi Consiliul Europei, precum şi deschiderea arătată de Guvern pentru clarificarea unor semne de întrebare în legătură cu evoluţiile politice din România. "Secretarul general a confirmat inexistenţa unei declaraţii publice pe care ar fi formulat-o în cursul zilei de 8 august 2012, astfel cum a fost prezentată de o parte a presei din România. A exprimat interesul ca instituţiile Consiliului Europei să contribuie la o soluţie din România conformă cu normele democratice promovate de Consiliul Europei", adaugă MAE.

Ministrul Titus Corlăţean urmează să transmită secretarului general al Consiliului Europei, în cursul zilei de miercuri, textul unei scrisori detaliate pe marginea elementelor menţionate, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici